Kirazlıyayla kuşatma altında!

Köy kuşatılmış, yollar jandarmalar tarafından kesilmiş…

Köylüler kendi arazilerine sokulmuyor.

Direnen kadınlar jandarma arabalarına alınıp gözdağı veriliyor.

Meyra Madencilik şirketinin Yenişehir Kirazlıyayla’da kuracağı “atık maden işleme” tesisi inşaatının yeniden başladığı anda çıktı bu olaylar…

Yenişehir’e giden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, köylülerin giremediği alana girerek, kepçenin çalışmalarını durdurmak için uğraştı.

Kepçenin önünde oturmaya devam ediyor.

Görüntüleri çeken gazeteci arkadaşımız, Milletvekili Kayışoğlu’nun eşi Yusuf Kayışoğlu jandarma tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Basın özgürlüğü, halkın haber alma hakkına ne oldu?

Ayrıca milletvekili eşi olarak milletvekilinin faaliyetlerini duyurmak amacıyla görüntü çekmesinin önünde hangi yasal engel var acaba?

***

Hani Korona sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı?

Ülkeler sınırlarını kapatmış, kendi yiyecek içeçeklerini üretme derdine düşmüşken, biz verimli tarım alanları üzerine beton dikmeye, inşaat yapmaya devam ediyoruz.

Ağaçları kesiyoruz, canlıların yaşam alanlarını yok ediyoruz.

***

Kirazlıyayla köylüleri bu yatırımı istemiyor, Yenişehir halkı istemiyor; suyundan yararlanacakları İznik halkı buna karşı ama para yine iktidarda…

Köylü kadın diyor ki, “Ceviz Ukrayna’dan, Çin’den sarmısak getiriyoruz. Köyleri talan edersek, biz başkalarına el açarız!”

En basit gerçeği göremeyen bir anlayışla karşı karşıyayız.

Hani halkın istemediği hiç bir şey olmazdı?

CHP Milletvekili Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yasal sürecin henüz tamamlanmadığını da ifade ediyor ama karşıda bir duvar var söyledikleri geri dönüyor.

İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi, Avukat Osman Atalay Akman, ÇED raporuna ilişkin yürütmeyi durdurma kararı için idare mahkemesine başvurduklarını, mahkeminin de bilirkişi tayin ettiğini, 10 gün içinde karar verileceğini söyledi.

***

Aceleniz ne? Mahkeme belki de ÇED raporunun usulune uygun alınmadığı konusunda karar verecek ve yürütme durdurulacak.

O zaman kesilen ağaçlar, tahrip edilen doğayı kim geri verecek?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.