ŞÜKRÜ KESKİN SOKAĞI KARANTİNADA

Koronalı sayısı bir anda bin 600’lere çıkınca, Karacabeyliler korku tüneline girdi!

*Karacabey’de giderek yükselen Korona belası nihayet hortladı. Türkiye’de bir haftadır gerileme süreci yaşanırken, Karacabey’de olan oldu, göstere, göstere gelen salgın bir anda tavan yaptı.

Karacabey’de giderek yükselen koronavirüslü hasta sayısı bir anda bin 600’leri buldu.

Türkiye genelinde düşüş süreci yaşanırken, Karacabey’de olan oldu. Göstere, göstere gelen Korona belası nihayet tavan yaptı.

Geçen hafta 300 civarında dolaşan pozitifli hasta sayısının bir anda bin 600’lere yükselmesi panik havası yarattı.

İlçedeki bir gıda fabrikasında çalışan işçilere yapılan test sonucunun yarısı pozitifli çıktı. Söz konusu bu isimlerin aileleri ile temas etmeleri sonucu virüs yayıldı. Koronalı sayısı bir anda yükselişe geçerek adeta hortladı.

150 yataklı Karacabey Devlet Hastanesi’nde 50’ye yakın hasta tedavi altında. Hastalığı ayakta geçirenler ise evlerinde karantina altına tutuluyor. Durumu ciddi olanlar ise Bursa’daki hastanelerine gönderildi.

Evlerinde izole olan hastalar sağlık görevlilerince her gün kontrol ediliyor. Test sonucu pozitif çıkanların temas ettiği akrabaları ve çalışma arkadaşları ise yakından izleniyor.

Hastaneden iyileşerek taburcu olan hastaların rehavete kapılmamaları konusunda bir kez daha uyarı yapıldı. Aksi halde koronaya tekrar yakalanabilecekleri ve sıkıntıyı daha riskli bir şekilde yaşayabilecekleri belirtildi.

İyileşen hasta sayısında artış görülürken, pozitifli sayısının bir anda tavan yapması korku yarattı.

Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki 3 katın tamamı Koronavirüslü hastalar için kapatıldı. Hastanede şu anda 50’ye yakın aktif hasta tedavi görüyor.

Koronavirüs testi yapılanlar arasında pozitif çıkanların yüzde 80’i 20 ile 50 yaş arasında. Bu güne kadar Koronadan ölen hasta olmaması sevindirici bir teselli olarak görülüyor. Ancak, test sonuçları pozitif çıkan hasta sayısının artmasından korkuluyor.

Vatandaşların fiziksel mesafeye uymaması, maske kullanmaması, evde kalması gerekirken sokaklarda yoğunlaşması koronavirüslü sayısının artmasına neden olduğu ileri sürüldü.

Türkiye’yi bunaltan Korona ile ilgili kurallara uyulması ve bu konuda yapılan uyarılara daha fazla özen gösterilmesi istendi.

TEKNOSAB İŞÇİLERİ KONTROL ALTINDA

TEKNOSAB’ta yapılan kontrollerde koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası 30 işçi KYK Yurdu’nda gözlem altına alındı. Söz konusu bu işçiler kısa süren tedavilerinin ardından taburcu edildi.

3 DOKTORUMUZ POZİTİFLİ!

Karacabey Devlet Hastanesi’nde görev yapan 3 doktorumuzun test sonuçları pozitif çıktı. İlk önce bir doktorda görülen belirti, daha sonra iki doktorumuzda ortaya çıktı. Tedavileri başarıyla geçen doktorlarımızın sağlığına kavuştuğu öğrenildi. Ayrıca, 10’a yakın sağlık çalışanımızın da koronavirüse yakalandıkları ancak, gördükleri tedavi sonrası normal hayatlarına döndükleri dile getirildi.

KARACABEY’DE BİR APARTMAN KARANTİNADA!

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Karacabey’de bir apartman karantinaya alındı. Açıklamada; “Coronavirüs (Covid-19) görülen vakaların artması sebebiyle, Karacabey’in Gazi Mahallesi Şükrü Keskin Sokak No: 95-1’de bulunan apartman İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 14 gün süreyle karantinaya alınmıştır. Söz konusu apartmanda karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Pandemi başladığından bu yana Karacabey’de ilk kez bir apartman karantinaya alındı. Bu apartmanda oturanların çoğunun aynı aileden oldukları ve birbirleriyle sürekli temas içinde bulundukları saptandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.