Kiralar bankadan yatacak

Kiralar bankadan yatacak
Karacabey Sağlık Grup Başkanlığı personeli, Bursa Sağlık Müdürlüğü tarafından meme kanseri ve tedavisi konusunda bilgilendirildi.
Ticaret Borsası’ndaki eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube’den Hemşire Elif Pişkin verdi.  Elif Pişkin, “Meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi” konulu eğitimde aydınlatıcı bilgiler sundu.
1 Kasım’dan itibaren uygulamaya girecek yasayla ilgili uyarıda bulunan Fıçıcı, “Her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerindeki kira tutarları kapsam içine alındı. İş yeri kira gelirlerinde tutar ne olursa olsun aylık kira ödeme ve tahsilâtlarının tamamının banka veya posta idaresi aracılığı ile yapılacak. Mahkeme ve icra yoluyla yapılan konut ve işyeri kira tahsilât ve ödemeleri ise kapsam dışında tutuldu.
Bu zorunluluğa uymayanlara işlem başına; birinci sınıf tüccar iseler 1.490 YTL, ikinci sınıf tüccar, defter tutan çiftçi ve basit usule tabi iseler 680 YTL, diğerlerine ise 320 YTL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
Bu sebeple kişi ve kurumların cezaya muhatap olmamaları için kira tahsilât ve ödemelerini 1 Kasımdan itibaren bankalar aracılığı ile yapmaya başlamaları önemlidir.
Henüz yasalaşmayan diğer bir gelişme ise, Maliye Bakanlığı kira gelirlerinin de stopaj yoluyla vergilendirilmesi üzerinde çalışıyor. Her yıl Mart ayında beyanname verme yerine bankadan yapılacak ödemeler üzerinden bankaların kira stopajı keserek maliyeye ödemeleri, böylelikle sistemin basitleştirilmesi ve kira gelirleri üzerinden alınacak vergilerin daha kolay tahsil edilmesi hedefleniyor. Bu çalışma yasalaşsa bile en erken 2009 da uygulanmaya başlanabilecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.