Gümbür gümbür geliyoruz!

Gümbür gümbür geliyoruz!
*Karacabey’de insanların ekonomik sıkıntılardan dolayı seçimlere ilgisiz olduğunu dile getiren ANAP İlçe Başkanı Mustafa Hari, iktidar partisinin ülkeyi her alanda perişan ettiğini söyledi.
*ANAP İlçe Başkanı Mustafa Hari’yle yerel seçimler üzerine konuştuk. Siyasete bakış açısından seçimlere nasıl hazırlandıklarına, başkan adaylarından, Karacabey’in sorunlarına kadar biz sorduk, 22 yıldır siyasetin içinde ve 6 yıldır da ANAP İlçe Başkanı olan Mustafa Hari yanıtladı:
ÇAKIR- Karacabey’deki siyasi havayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
HARİ- Siyaset kurumu çok uzun soluklu bir maratondur. Sabır ister, ekip ister, kararlılık ister, strateji ister dolayısıyla son günlerde Karacabey’de yaşanan gelişmeler, sunni ve günü birlik, gerçeklerden tamamen uzaktır. Süprizler olacaktır. Ancak şu an ki hava varsayımlardan ibarettir.
ÇAKIR- Yerel seçimlerde DP ile işbirliği içinde hareket edebileceğinizi açıkladınız. Neden böyle bir düşünce içindesiniz?
HARİ- Benim dediğim şudur; tabanımızdan böyle bir talep geldiğinde değerlendirebileceğimiz yönündedir. Olmazsa olmaz demek değildir. Koşullar oluşur, il ve ilçe teşkilatlarımızın onayı alındığı takdirde ortak aday çıkartabiliriz. Sonuç itibariyle iki partinin de kökleri aynı.
ÇAKIR-Eski Belediye Başkanı Erol Onur’un adaylarınız arasında olduğu yönünde çıkan haberler doğru mu?
HARİ- Öncelikle şunu ifade etmeyelim; Anavatan Partisi olarak hiç kimseye adayımız ol demedik ve bize de bu yönde bir talep gelmedi.. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Karacabey seçmeni kimi Belediye Başkanı olarak görmek istiyorsa o istikamette çalışmalarımız olacaktır. Dolayısıyla Sayın Erol Onur, Anavatan Partisi İlçe Teşkilatı’nın onursal başkanıdır. Onur duyduğumuz bir isimdir. 10 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde meclis üyesi arkadaşları ile birlikte son derece önemli eserlerin altına imzasını atmıştır. Kamuoyunun tabiriyle, 50 yılda yapılabilecek hizmetler zincirini 10 yıl gibi bir sürede ilçemize kazandırma başarısını göstermiştir. Ayrıca ülke genelinde Büyükşehir Belediyeleri dahil, borcu olmayan ve bankada parası olan 14 belediye içinde Karacabey Belediyesi de yer almıştır. Belediye Başkan adayımız olmasından da kıvanç duyarız.
ÇAKIR-AK Parti’nin Erol Onur’u ya da Ergün Koç’u aday gösterebileceği konusunda ne düşünüyorsunuz?
HARİ- Gazete manşetlerinde yer alan bu tür haberler siyaset kurumuna çok derin yaralar açmaktadır. Beni üzen ise, canla başla çalışan bir teşkilatın karar verme özgürlüğü ve yeteneğinin elinden alınmasıdır. Yaşanan bu gelişmeler toplumun siyasete bakışını olumsuz yönde etkilemiştir diye düşünüyorum. Ayrıca siyasete girme düşüncesinde olan genç arkadaşlarımızın bu tür gelişmelerden olumsuz etkileneceğini zannediyorum. Anavatan Partisi olarak bizim endişe duymamızı gerektiren bir durum söz konusu değildir.
ÇAKIR- Belediye Başkan adayınızı ne zaman kamuoyuyla paylaşacaksınız?
HARİ- Belediye Başkan adaylarımızı, Belediye Meclisi adaylarımızı, İl Genel Meclisi adaylarımızı seçmenlerimizin arzu ettiği isimlerden oluşturmaya özen gösteriyoruz. Çok aceleci davranmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Aday başvuru tarihinin son günü saat 17.00’ye kadar zamanımız var.
ÇAKIR-Seçim çalışmalarına başladınız mı? ANAP’ın hedefi nedir?
HARİ- Siyasetteki seçim çalışmalarına ara vermek gibi bir lüksümüz yoktur. Seçimler olur, sandıklar açılır, sonuçlar açıklanır. Ertesi günün sabahı bir sonraki seçimler için çalışmaya başlanılmış demektir. Anavatan Partisi olarak 2004 Mart’ından bu yana 2009 seçimleri için çalışıyoruz. Karacabey’de yaşayan herkes Anavatan Belediyeciliğini çok iyi bilmektedir ve özlem duymaktadır. “Nerede Kalmıştık?” sloganıyla hizmet çıtasını daha da yükseklere çıkarmak için projelerimizi hazırlıyoruz. Seçimlere kazanmak için gireceğiz.
ÇAKIR- Karacabey halkı seçim havasına girdi mi? İzlenimleriniz nelerdir?
HARİ- Maalesef ben böyle bir hava göremiyorum. Nedeni de son derece açık ve net. Ekonomik gücün her geçen gün zayıflaması nedeniyle toplum, seçimlerle ilgilenmiyor. İnsanlarımız mutsuz, geleceğinden endişeli, günlük yaşamaya çalışıyor. “3Y formülüyle ülkeyi refaha kavuşturacağız” diyerek iktidara gelenler, topraklarımızı yabancılara satmaktan başka bir şey yapmadılar. Toplumun 10-15 yılını ipotek altına alıp borçlandırdılar. Tarımı tamamen yok ettiler. Sayın Başbakan; “Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz” demişti. Yolsuzluğun adı değişti, bağış oldu. Maalesef insanların manevi duygularını rantta çevirdiler. Bugün 15 milyona yaklaşan Yeşil Kart’lı vatandaşımız varken, kömür ve erzak yardımları yaparak siyaset yapmaya çalışan zihniyet anlaşılıyor ki, toplumu yoksullaştırarak, oy deposu haline getirmeye çalışıyor. Bir başbakanın kürsüden “Şu gazeteleri okumayın” diyerek yasaklama getirmesi çok vahim ve düşündürücüdür. Demokrasi ve özgürlük adına vahşettir. Bu zihniyetle mi yasaklarla mücadele edeceksiniz? Terörle mücadele adına Hiçbir politika üretemeyen hükümet için şimdi Türkiye Cumhuriyeti’ne açıkça savaş açmış olan Barzani’yi umut olarak görmesi daha da düşündürücüdür. Dolayısıyla toplumun seçim gibi bir derdi yok. Zamanı geldiğinde oyunu kullanıp vatandaşlık görevini yerine getirecek diye düşünüyorum.
ÇAKIR- Belediye Başkanı Ergün Koç’u başarılı buluyor musunuz?
HARİ- Karacabey’e bir çivi çakana teşekkür ediyorum. Sayın Ergün Koç’un başta doğal gaz olmak üzere bir çok hizmetleri olmuştur. Ancak, onun da takdirini halkımız yapar diye düşünüyorum.
ÇAKIR- Karacabey’in çözüm bekleyen sorunları nelerdir?
HARİ- Bizim için en önemli sorun güvenliktir. Belediye Başkanlığı’nı kazandığımızın ertesi günü Karacabey’i “Mobesa” sistemiyle donatma çalışmalarına başlayacağız. Başta okullarımız olmak üzere cadde ve sokaklarımızı ilçemizin giriş ve çıkışlarını çok daha güvenli hale getirme mecburiyetimiz var. Karacabey’deki trafik sorununu mutlaka çözeceğiz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşsizlik ilçemizin önemli bir sorunudur. Bu konuyla ilgili de süprizlerimiz olduğunu söyleyebilirim. 
ÇAKIR-Siyasetten beklentileriniz nelerdir?
HARİ- 1986 yılından bu yana Anavatan ailesinin bir ferdi olarak siyasetin içindeyim. Gençlik Komisyonu yönetimi, Gençlik Komisyon Başkanlığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. Yaklaşık 6 yıldır ilçe başkanıyım. Siyaset yaşamım boyunca Hiçbir göreve kendim talip olmadım. Arkadaşlarımın tevehcühhleriyle bu görevlerde bulundum. Siyasetten beklentim ilçeme ve ülkeme dürüst, çalışkan kişilerin yönetim kadrolarında bulunmalarına vesile olabilmektir. Kendi adıma Hiçbir beklentim yoktur. Gelebileceğim en son noktaya geldiğimi düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.