Kimlere oy vermeyeceğiz

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerine gidiyor. 12 Eylül darbesi sonrası değiştirilen seçim yasaları nedeniyle demokratik bir seçim yapamayan ülkemiz, şimdi de manipüle edilmiş bir ortamda anormal koşullarda seçime gidiyor.
Yine tarihimizin gördüğü en büyük yolsuzluğa rağmen meclisteki muhalefet partileri, iktidar partisini yeterince sıkıştıramayınca malzemeyi cemaatten bekliyor. Üstelik beklenen malzeme bir kısmı casusluk faaliyetleri ile elde edilmiş bel altı kayıtlar.
Bu nedenle seçime saatler kala bile geniş halk yığınlarının vereceği oylarda büyük kaymalar yaşanacağı umudu ortalığa yayılıyor. Sözün kısası partiler seçime kendi yetenekleri ile değil karşı tarafın hataları ile giriyor.
Bu durumda kime oy vereceğimiz konusundan önce kimlere oy vermeyeceğimiz konusu öne çıkıyor.
Peki… Kimlere oy vermeyeceğiz?
Öncelikle bugün oturdukları koltuklara gelmelerini sağlayan siyasal rejim olan cumhuriyete ve onun kurucularına düşman olanlara oy vermeyeceğiz.
Binlerce şehit verilerek kurtarılmış olan bu ülkeyi bölmeye kalkanlar ile bölücülüğe prim verenlere, onlara göz yumanlara oy vermeyeceğiz.
Yüzyıla yaklaşan aydınlanma ve çağdaşlaşma hareketini yok edip ülkeyi karanlığa boğmaya çalışanlara oy vermeyeceğiz.
Türkiye’yi iç savaş ortamına sürüklerken, tüm komşularıyla yıllarca bitmeyecek düşmanlık tohumu ekenlere oy vermeyeceğiz.
Bu ülkeyi kurtarıp kuranlara gizli-açık saldırılar yapanlara ya da bu saldırılara göz yumanlara, iktidar uğruna ortaçağ kalıntısı cemaatlerle ilişki kuranlara, partilerinin kapılarını cemaatlere açanlara oy vermeyeceğiz.
Ülkenin doğal kaynaklarını, dağlarını, ovalarını, ormanlarını, limanlarını, fabrikalarını, enerji ve haberleşme tesislerini peşkeş çekenlere oy vermeyeceğiz.
Siyaseti, kent topraklarını yağmalayarak ve yandaşlara peşkeş çekerek öğrenenlerin aynı işi ülke topraklarını yağmalamak için yapmalarına oy vermeyeceğiz.
Kırsal alanda yaratılan işsizlik ve umutsuzluk sonucu kentlere hücum eden yoksullara kent topraklarını pazarlayanlara oy vermeyeceğiz.
Halktan çaldığı paraları ayakkabı kutularında ve yatak odalarındaki kasalarda saklayanlara, İsviçre bankalarında hesabı olanlara, bu partilerin temsilcilerine oy vermeyeceğiz.
Kadınları aşağılayıp, çağdışı yaşama zorlayanlara, töre cinayetlerine göz yumanlara, kadınların kaç çocuğu nasıl doğuracağına karışanlara oy vermeyeceğiz.
Tarih kokan güzelim şehirleri yaşanamaz hale getiren, çirkin, kalabalık, insani ilişkilerden uzak yalnızlık kokan şehirler yaratanlara oy vermeyeceğiz.
İnsanların işlerine, evlerine, sevdiklerine ulaşmasını engelleyen trafik çilesini yaratanlara, kamusal ve kitlesel ulaşım yerine bireysel ulaşıma önem vererek otomotiv, petrol, lastik şirketlerini zengin edenlere oy vermeyeceğiz.
İnsanların beden ve ruh sağlıklarını bozan kaotik kentler yarattıktan sonra sağlık hizmetine ulaşmayı engelleyenlere, engellilerin yaşamasına olanak tanımayanlara oy vermeyeceğiz.
Binlerce yıllık uygarlıklardan süzülüp gelen kültürümüzü yok edip birbirinin kopyası kentler, apartman tarlaları yaratanlara, kimliksiz, aynı tip, aynı renk binaları modern yaşamın gereği diye yutturanlara oy vermeyeceğiz.
Yoksulluk nedeniyle sağlıklı ısınamayan, bu yüzden lastik, tekstil ve sanayi atıklarını, kalitesiz kömürleri yakmak zorunda kalan insanların yarattığı havası kirli kentlere göz yumanlara oy vermeyeceğiz.
Çocuklarımız için evlerine uzak, sağlıksız, çirkin, okullar yapanlara, ya da hiç yapmayanlara, yeşil alan, oyun ve spor sahaları, parklar, kütüphaneler, kültür merkezleri, tiyatrolar yapmayanlara oy vermeyeceğiz.
Anıtsal eserler, heykeller, sanat galerileri, meydanlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, havuzlar, halk evleri, hobi alanları yapmayanlara oy vermeyeceğiz.
Yerel esnafı, köylü pazarlarını yok edip, kapitalizmin kutsal mabetleri AVM (Alış Veriş Merkezi) denen ucubeleri halka yutturan, sonuçta para yerine plastik kartların kullanıldığı, insanların bankalara borçlanıp esir olmasına yol açanlara oy vermeyeceğiz.
Belediyecilikten hiç haberi olmadığı halde aday olanlara oy vermeyeceğiz.
Kendilerinin tanrının bir hediyesi olduğunu, kendilerinden başkasının asla başkan olamayacağına inanıp başkalarına şans tanımayanlara oy vermeyeceğiz.
Halka yabancılaşıp tepeden bakanlara, azarlayanlara oy vermeyeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.