Kim kime, dum duma!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in, “Köyünde mera var, imkânlar var, devletin de desteği var. Bu destekleri al, oraya yerleş” sözleri üzerine Danişment’i örnek göstererek Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı  eleştiren yazılı basın açıklaması yaptı.
Tanrıverdi Bakan’ın sözleriyle Karacabey Belediyesi’nin uygulamasının ters düştüğüne vurgu yaparak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bir kaç gün önce basında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in, gençlere çağrıda bulunarak, “Köyünde mera var, imkânlar var, devletin de desteği var. Bu destekleri al, oraya yerleş” ifadesinin bulunduğu haberin yer aldığını gördük. Yaklaşık 1 ay önce Danişment Mahallesi’nde, mera olarak kullandıkları arazilerine sahip çıkmaya çalışan insanların arasında, aynen Sayın Bakanın dediğini yapmış olan gençten bir kardeşimle karşılaşmıştım. Bursa’da çalıştığı işini bırakmış, köyüne gelmiş, imkânları yettiği ölçüde hayvan alarak koyunculuk yapacağını söylüyordu. Eğer 1.300 TL’lik maaşla fabrikada çalışmak istese, zaten Bursa’daki düzenini bozmayacağını, şimdiyse arazilerine fabrika yapılma korkusuyla karşı karşıya kaldıklarını belirtmişti.
2 Mart 2016 tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nın sonunda, Belediye Başkanına Danişment’teki 819 dönümlük arazide ne yapmak istediklerini sordum. Sayın Başkan cevaben, bizim ”Danişment’teki 4 tane koyuncunun gazına gelerek” hareket ettiğimizi söyledi. Mera olarak kullanılan bu arazinin artık belediyenin malı olduğunu, belediyenin kendisine ait bir arazi üzerinde zemin etüdü yaptırabileceğini, çıkan sonuçlara göre birtakım sanayicilerin davet edilerek burasının yatırım alanı olarak değerlendirileceğini, ancak yine de son anda mera olarak mı yoksa sanayi alanı olarak mı kullanılacağının Danişmentliler’e sorularak karar verileceğini söyledi.
Sayın Başkanın ”Danişment’teki 4 tane koyuncunun gazına geliyorsunuz” sözlerinden, bizi mi, Danişmentlileri mi yoksa koyunculuk yapan köylülerimizi hor gördüğünü ben pek anlayamadım, varın buna siz karar verin. Sayın Tarım Bakanı ”Köyünde mera var, desteğini al, git oraya yerleş” derken Danişmentliler hariç mi dedi acaba? Bakan vatandaşa ”Desteğini de al git” diyor, zamanın başbakanı vatandaşa ”ananı da al git” demişti, yarın davet edilen fabrikacılar Danişment arazisini beğenirlerse çıkıp birileri ”Koyununu da al git” derler mi? Artvin Cerattepe’yi madencilik yaparak talan etmeye gelen bir holding sahibi ”Bu milletin orasına bilmem ne yapacağız” diyordu, Karacabey’imize davet edilen sanayicimiz hangi mantık içinde olacak çok merak ediyoruz… İnşallah aralarında o holding olmaz.
Devletlerin çeşitli alanlarda politikaları olur. Dış siyaset politikası olur, ekonomi politikası olur, sanayileşme politikası olur, tarım politikası olur. Bizim ülkemizin politikası ise her alanda ”Kafana göre-işine geldiği gibi” politikasıdır. Aslında AKP’nin politikası politikasızlıktır. Tarım Bakanı desteğini al, köyüne dönüp hayvancılık yap der, arazinin yeni sahibi Belediye, 4 tane koyuncu hayvan otlatacak diye 819 dönümlük yeri heba etmek istemez. Allah sonumuzu hayır etsin.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.