KİHMED, “Karacabey’de denge unsuru olacağız”

Karacabey İmam Hatipliler Derneği (KİHMED) geçtiğimiz hafta sonu tanışma amacıyla BURFAŞ Sosyal Tesisler’inde düzenledikleri kahvaltıda okul müdürleri, öğretmenler ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yozgat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, KİHMED Başkanı Zeki Demir, KİHMED yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, eğitim sendikaları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı kahvaltı da KİHMED’in amaç ve faaliyetleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Muhammet Can Bayrak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, KİHMED’in Karacabey’e hayırlı olmasını temenni ederek, başarılar diledi. Sivil toplum Kuruluşları’nın oluşturduğu işbirliklerinin önemine değinen Dingin, “Son yıllarda çoğalan sivilleşme Türkiye’nin gücünü arttırıyor. Sivil Toplum Kurulları’na her zaman, her daim ihtiyacımız var. Etkin ve etkili olan bu örgütler, elini değdirdiği yerlere faaliyetleriyle hareket ve canlılık getiriyor. Sivil toplum kuruluşları hem toplum, hem de ülkeler açısında çok önemlidir. Bu nedenle STK’lar demokrasinin olmazsa olmaz unsurları olarak toplumsal hayatımızın odak noktasında yer almalıdır” dedi.
Karacabey İmam Hatip Mezunları tarafından hayata geçirilen KİHMED’in amaç ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Zeki Demir, insanı ön planda tutarak, hayırlı hizmetlere imza atmak için yola çıktıklarını söyledi. Biz imam hatipliler olarak herkese zeytin dalı uzatacağız ve ”İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” düsturuyla hareket edeceğiz diyen Demir sözlerine şöyle devam etti; “KİHMED olarak eğitim ve diyanet camiasına büyük önem veriyoruz. Çünkü ana gayemiz insandır. İnsan Allah’ın şaheseridir. Biz istiyoruz ki eleştiri olsun ama hakaret ile küfür olmasın. Güçlü bir sivil toplum örgütünün hükümetlere bile yön verdiği bir dünyada yaşıyoruz.
O nedenle en başlıca önem verdiğimiz 5 kavram vardır. Bunlardan ilki hakikattır. Dinimiz İslam’ın kılavuzluğunda gerçek ve doğru üzerinde duracağız. İkincisi adalettir. Çünkü adalet mülkün temelidir. Adaletin herkese bir gün lazım olacağı bilincindeyiz. Hepimiz ya inançtan ya da insanlıktan kardeşiz. Merhamet üçüncü önem verdiğimiz kavramdır. Merhamet olmadan hiçbir şey olmaz. Dördüncüsü ehliyet ve liyakat. Yani işi ehline vermek. Bu konuda yapılacak haksızlıkların karşısında olacağız. Son olarak ise danışma ve istişare. Zıt fikirlerde olsak bile tartışmalı ve orta yol bulmalıyız. Doğru ya da yanlış kimden gelirse gelsin asla değişmez. İşte bizler de doğru ve gerçeğin peşindeyiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.