Koçak, “Emekçiler 54. Erbakan hükümetini arıyor”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.
Koçak, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “54. Erbakan Hükümeti’nden bu yana 19 yılda Türkiye’de tam 10 hükümet kuruldu. Bugün 64. Davutoğlu Hükümeti işbaşında, ancak meydanlar hala O dönemi arıyor. 54.Hükümet iş başına gelirgelmez, asgari ücret yüzde 101.1 oranında artırıldı. 500 bin kamu işçisine yapılan toplu iş sözleşmeleriyle ilk altı ay içinde yüzde 100 üzerinde zam verildi. Kamu işçileri ilk kez grevsiz lokavtsız bir yıl geçirdi.
1996 Haziran ayında aldıkları aylıklar ile 97 Haziran’da aldıkları aylıkları karşılaştırdığımızda ortalama olarak, memurlarda yüzde 122, memur emeklilerinde yüzde 110, işçi emeklilerinde yüzde 113-123, Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 211, Bağ-Kur tarım sigortası emeklilerinde yüzde 213, aylık artış sağlandı.
Eşel-Mobil Sistemi ile enflasyon oranında yıllık maaş artışı gerçekleştirildi. Zorunlu tasarruf kesintileri kaldırıldı. Erbakan Hükümeti bu zam oranlarıyla hafızalara kazındı.
Ülkemizde açlık ve yoksulluk sınırında yaşamaya mahkum bırakılan emekçilerimiz bulunmakta. 14 yıllık iktidarında çalışanların taleplerine kulak tıkayan AKP hükümeti, bu yıl da zam konusunda çalışanların taleplerini karşılamaktan uzak kaldı. Çalışanlar dün olduğu gibi bugün de, yaptığı tarihi artışla fakir fukaranın yüzünü güldüren 54. Erbakan Hükümetini arıyor. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 1 Mayıs öncesi, dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 1,386 lira, yoksulluk sınırının ise 4,517 lira olduğunu açıkladı. Bu da göstermektedir ki Milli Görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi iktidarına ihtiyaç vardır. Bu vesile ile tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.