KHS’den, M.Kemalpaşa’da dev adım

KHS’den, Mustafakemalpaşa’da dev adım
Karacabey Hurda Sanayi Tic. Ltd. Şirketi ve Mustafakemalpaşa Belediye’si ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması için “Geri Dönüşüm Projesi”nin protokolünü imzaladı.
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Başkan Hayri Öztetikler, Karacabey Hurda Sanayi Tic. Ltd. Şirketi’nden Osman Özaslan, Sinan Beyhan, Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal katıldı.
Projeyle kullanılmış ambalajlar kaynağında ve evsel atıklardan ayrı ayrı toplanacak. Uygulama ile kullanılmış ambalajların geri dönüşümü de sağlanmış olacak. Ambalaj atıklarının geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesini amaçlayan proje ile doğal kaynaklar da korunurken, azalan atık miktarı ile çevre kirliliği de önlenmiş olacak.


Ambalaj Atıkları Artık Mavi Poşetlerde
Mustafakemalpaşa Belediye sınırları içerisinde seçilen pilot bölgelerde Mustafakemalpaşa Belediyesi Başkanlığı Koordinatörlüğünde, kullanılmış ambalajların (Cam, Metal, Plastik, Meşrubat atıkları, Kağıt ve Karton) kaynağında evsel atıklardan ayrı toplanması ve değerlendirilmesi ve işlemlerin kalıcı bir yerel yönetim uygulamasına dönüşmesini içeren protokol aynı zamanda bu konuda karşılıklı bilgi alışverişinin sağlanarak daha etkili bir uygulama yapılmasını amaçlıyor.
Protokole göre geri dönüşebilir atıklar evlerden mavi poşetlerle, okullar ve terminalden dört gözlü geri dönüşüm toplama kumbaralarıyla, resmi kurumlar, sinema, banka, kargo, dershane, oda ve birliklerden de kağıt karton kutular ile toplanacak. Atıklar, üzerinde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ve KHS Karacabey Hurda San. ve Tic. Ltd. Şti’nin logolarının bulunduğu ambalaj atıkları toplama aracı ve görevli yaka kartı bulunan personel tarafından toplanacak. Öncelikle pilot bölgelerde başlatılacak olan proje zaman içerisinde diğer yerleşim yerlerinde de uygulanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.