Kent Konseyi balon mu?

*5 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu bacaklarını yitiren Fatma Özkeklik, yeniden yürümek istiyor ve mikroişlemcili protez için, Milletvekili Önder Matlı’dan destek beklediğini dile getiriyor.
*20 yaşındaki Özkeklik, ayaklarının üstünde durmayı ve badminton dalında milli bir sporcu olarak Türkiye’yi başarıyla temsil etmek istediğini söylüyor.

Karacabey’de 5 yaşında geçirdiği trafik kazasında iki bacağını da kaybeden Fatma Özkeklik’in(20) tekerlekli sandalyeden kurtulabilmesi için Ocak ayında açılan yardım kampanyasına ilgi gösterilmemesi üzüntü yarattı. 1999 yılında, Gazi Mahallesi’ndeki evinin önünde oynarken geçirdiği trafik kazasının ardından iki bacağını kaybeden ve 15 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Fatma Özkeklik’in yeniden yürüyebilmesi için harekete geçen Kent Konseyi yöneticilerinin girişimlerinden ses çıkmaması hayal kırıklığı yarattı. Bilindiği gibi Fatma Özkeklik’in kendi ayaklarının üzerinde yürüyebilmesi, mikroişlemcili protez takılmasına bağlı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca karşılanmayan bu ameliyatın 80 bin TL.’yi bulduğu belirtiliyor. Talihsiz gencin yeniden yürümesini sağlayacak mikroişlemcili protez için Ocak ayında hareketlenen Karacabey Kent Konseyi tarafından yardım kampanyası başlatılmıştı. Aradan 8 ay geçmesine karşın yaşanan duyarsızlık nedeniyle Ziraat Bankasındaki yardım hesabının kapatıldığı açıklandı.
Mahmut Çayır’ın başkanlığında yeniden yapılanan Kent Konseyi’nin ilk işindeki başarısızlığı tartışma konusu olurken,15 yıldır yürüyebilme umuduyla çile çeken talihsiz kız, çok da fazla beklenti içinde olmadığını dile getirdi. İki umudu olduğunu söyleyen Özkeklik, “Büyük hayaller peşinde değilim. Yürümek ve milli bir sporcu olmak istiyorum. Yeniden yürüyebilmem 80-90 bin TL.’ye bağlı. Ekonomik durumumuz iyi olsa, kimseden yardım istemem. Tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Bunu içime sindiremiyorum. Oysa yardım yapılsa yürüyebilirim. Badminton sporu yapabilirim. Hatta bu alanda milli bile olabilirim. İddia ediyorum, imkan yaratılsın, Karacabey’i uluslararası alanda başarıyla temsil ederim. Nefes alan herkesin bir çok hayali var. Benim fazla hayalim yok. Benim birinci hayalim yürümek ve tekerlekli sandalyeden kurtulmak var. Ama bana uzanan yardım eli olmadığı için hayalimin gerçekleşemeyeceğini düşündüğümde kahroluyorum. Bu durumu sadece yaşayan anlar. Benim, yürümek ve milli bir badminton sporcusu olmaktan başka düşüncem yok. İhtiyaçlarımı kendim gidermek istiyorum. 8 ay önce açılan yardım kampanyası sonucunda büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Tekerlekli sandalyeden kurtulmak ve özgürce yürüme mutluluğunu yaşamak istemem çok mudur?. Hayata yeniden tutunmak ve protezli ayaklarımın üstünde durmak istemem fazlamı dır? Badminton sporuna başladım. Milli sporcu olmak istiyorum. Ailemin maddi yetersizliği nedeniyle çaresizim. Beni ayağa kaldıracak olan mikroişlemcili protez alımı için desteğinizi istiyorum. Özellikle Milletvekilimiz Önder Matlı’nın yardımını bekliyorum” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.