‘Çamur at tutmaz ise izi kalsın stratejisine karşıyız’

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol, meclis toplantısında Belediye Başkanı Ali Özkan’ın ‘Eski yönetimin pislikleriyle uğraşıyoruz’ şeklindeki sözlerini eleştiri yağmuruna tuttu.

Mevcut belediye yönetiminin sürekli geçmiş dönemlere yüklendiğini belirten MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, yazılı yaptığı açıklamada; “Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı olarak, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üzerine vurgu yaptığımız ana tema, birlik beraberlik oldu. Hacı Bektaş Veli’nin deyimi ile hep ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ dedik.

Bizler yaşanan olaylar karşında ne kadar yapıcı yaklaşmaya çalışsak da, olumlu gördüğümüz her konuda desteğimizi esirgemesek de, mevcut idarenin sürekli geçmiş dönemlere vebal yüklemesi ve ‘çamur at tutmaz ise izi kalsın’ stratejisi izlediğini gözlemlemekteyiz.

Son olarak Eylül ayı meclis toplantısında görüşülen bir konu hakkında saygıdeğer belediye başkanının, göreve geldikleri günden bu yana hep eski yönetimin ‘pislik’ ve yanlışlarını düzeltmek için uğraştıklarını belirtmesi üzerine söz alan Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerimiz, ‘Pislik demeyelim hata diyelim, pislik sert bir ifade olur’ diyerek uyarıda bulunmasına rağmen başkanın, ‘Bana göre pislik sana göre hata, bakış açısına göre değişir’ ifadesini kullanması, aslında tespitimizin ne kadar doğru olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Bizim kimsenin avukatlığını yapmak gibi misyonumuz yoktur. Fakat her kim olursa olsun, hangi siyasi partinin temsilcisi olursa olsun, Karacabey halkının ortak iradesi ile göreve gelmiş; günahı ile sevabı ile,  doğrusu ile yanlışı ile görev yapmış hiçbir idarenin ve onu seçen halkın icraatları konusunda ‘Pislik’ ibaresi kullanıldığında gerekli ikazı yapmak hem bir siyasi parti ilçe başkanı olarak, hem de bir Karacabeyli vatandaş olarak görevimizdir.

Hepimiz Allah kuluyuz ve etten kemikten yaratıldık. Hiç kimse dört dörtlük değildir. Hata, insanlığın doğasında olan bir şeydir, yeter ki kasıt unsuru içermesin. Zaten kasıt unsuru içeren bir durdum varsa Türk adalet sistemi gereğini yerine getirir. Bizler her görev yapanı hakaret dolu cümleler ile yad etmeye kalkarsak bu ülkede görev yapacak, göreve talip olacak insan bulamayız. Kim Karacabey için, Karacabey halkı için bir tane bile olumlu iş yaptıysa, bir çivi çaktıysa Allah ondan razı olsun.

Bu kelimelerin söylendiği meclis toplantısında geçmiş dönemde görev yapmış belediye başkanı ve idarecilerin üzerine atıl bulunmuş ihmal ve hatalardan doğan cezaların af edilmesi konusunda, tüm meclis üyelerinin oy birliği içinde olduğu bir ortamda, bu kelimelerin kullanılması ise ayrı bir trajedidir.

Her zaman söylediğimiz gibi, ülkemizin içinde bulunduğu bilhassa bu sıkıntıları günlerde birlik beraberlik içinde olmaktan başka çaremiz yoktur. Bu ülke kurtuluş savaşı ile tüm dünyaya emsali görülmemiş birlik beraberlik örneği vererek kurulmuştur. Ülke sınırlarının her kesimini ateş içindeyken, birlik ve beraberliğimize kast etmiş insanların cirit attığı bir dönemi yaşarken bayrağımıza, sancağımıza ve de bölünmez bütünlüğümüze göz dikmiş hainlerle doluyken, bizim her zamankinden daha çok bir olmaya, iri olmaya ve diri olmaya ihtiyacımız vardır. Çünkü biz hep beraber bir anlam taşıyoruz, acı ve tatlı günlerde birlik olarak bu yükleri omuzlayabiliyoruz. İnsanları hataları yönünden eleştirmek en doğal hak olmakla birlikte, eleştirinin dozunun bizlere yakışmayacak kelimelere dökülmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Saygıdeğer başkanım göreve geldiği ilk günden bu yana geçmiş döneme atıfta bulunarak, hep onların yanlışlar yaptığını, onların hataları düzeltmek için uğraştığını belirtmekten bir adım öte geçmiş bulunmamaktadır. ‘Çamur at tutmasa izi kalır’ felsefesi artık eskilerde kalmıştır sayın başkan! Keza, çamur atılan yönetim kendi siyasi düşüncenizin temsilcisidir. İnsana demezler mi, siz bu camianın içinde değil miydiniz? ‘Sizler daha kendi içinizde hem fikir değilsiniz’ diye sormazlar mı?

Saygıdeğer başkanım, geçmiş dönemi kurcalamayı bırakıp Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin imzası ile verilen soru önergesindeki, ‘bilboardlarda da bahsettiğiniz belediyeyi kara geçirdiğinizi söylediğiniz 6 milyon hakkında kalem kalem sözlü ve yazılı olarak açıklama yapılması’ konusundaki talebi cevaplamakla başlayabilir. Eğer cevapladık gibi bir düşünce kendilerinde hasıl ise, resmi evraklara cevap verilmesi süresi olan 30 gün içerisinde değil de, imza karşılığında teslim edilmesi gereken cevap evrakının 35 gün sonra meclis toplantısı sırasında “açıklaması ek’te belirtilmiştir.” diyerek teslim edilen, tek sayfadan ibaret olan ve de hiçbir eki bulunmayan bir yazının cevap olarak verildiğini belirtmek isterim. İşin özü, Şeyh Edebali’nin dediği gibi; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.”

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.