Kemal Kılıçdaroğlu Bursa’dan bombaladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve hükümeti Bursa’dan bombaladı. Türkiye’nin temiz ve dürüst siyaset istediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Özgür irademizle sandığa gideceğiz, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız” dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde başkanlık yarışına girecek belediye başkan adaylarını tanıtmak için Bursa’ya geldi. Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Gürsel Tekin de Kılıçdaroğlu ile birlikte Atatürk Spor Salonu’ndaki yerini aldı. Kılıçdaroğlu’nun salona girmesiyle birlikte izdiham yaşanırken, basın mensupları fotoğraf çekmekte zorlandı. Partililerle buluşan Kılıçdaroğlu’nun hedefinde Başbakan Erdoğan ve hükümet vardı. Hükümeti Bursa’dan bombalayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi hortumcular vadisine dönüştürdüler. 17 Aralık’ta 4 bakan yolsuzlukla suçlandı. Yolsuzlukla geçinen adamın ar damarı olmaz. Kul hakkı yiyen adamın ar damarı olmaz. Sende yürek varsa milletin karşısına çık ‘kul hakkı yemedim’ de, dediğin anda anlını karışlarım. Türkiye’yi çeteler yönetiyor diyor. Topla bakanlar kurulunu orada çeteleri göreceksin. Bu çetelerin reisini görmek için aynaya bakarsın görürsün” dedi. “TÜRKİYE TEMİZ SİYASET İSTİYOR”

Türkiye’nin değişim istediğini, temiz ve halka hesap veren bir iktidar istediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de beraber olmanın zamanı artık. Türkiye’de kimsenin ötekileştirilmemesi gerekiyor.Yeniden Türkiye ayağa kalkacak, yeniden kendisine gelecek. Yeniden bu ülkede barış, özgürlük ve demokrasiyi sağlayacağız. Hep beraber mücadelemizi yapacağız. Bu topraklarda barış hakim olacak. Mevlana, Hacı Bektaşi, Yunus Emre’nin topraklarıdır. Bu topraklarda barış, huzur vardır. Özgür irademizle sandığa gideceğiz, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız” diye konuştu.

“NÜFUS TİCARETİ YAPIYORLAR”

CHP iktidarında adaleti sağlayacaklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin nüfus ticareti yaptığını savunarak, “Biz kim olursa olsun bütün mazlumların yanında olacağız. Bizim bir hedefimiz daha var. Önce halk zenginleşecek diyoruz. Siyasete girdiğim gün bütün mal varlığımı açıkladım. Ben çalışma hayatım boyunca Erdoğan’dan daha fazla mal aldım. Benim çocuklarımın adını kimse bilmez. Üç tane evlat yetiştirdim, bu ülkeye feda olsun. Benim çocuklarım vakıf kurup milleti soymadı. Silivri’ye gittim, çıkışta burası toplama kampıdır dedim. Hakkımda fezleke düzenlediler. Kürsüye çıkıp benim dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz dedim. Sen niye çıkıp hesabını veremiyorsun. Senin çocuğunun ayrıcalığı ne? Vakıf kurmuş ihaleyi almış, rüşveti de oğlunun vakfına yatırıyor. Bunun adı nüfus ticaretidir. Buna izin verecek miyiz? Kul hakkı yemenin günah olduğuna inanan yurttaşlara sesleniyorum. Kul hakkı yiyenlere artık yeter deyin. Ayakkabı kutularına o paraları çeteler mi kurdu?” ifadelerini kullandı.

“SİYASET ZENGİNLEŞME DEĞİLDİR” 

Başbakan Kemal sloganları atarken, Kemal Kılıçdaroğlu “İstanbul’da bir deprem olduğunu söylemiştim depremin öncüsü de Bursa’da oldu. Bu halkın depremi temiz siyasete duyulan özlem. Herkesin aşı, herkesin işi olsun diye beklenen özlem. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Rengi, dili, doğduğu yer neresi olursa olsun bu topraklarda yaşıyorsa bizim başımızın üstünde yeri var. Biz halkla birlikte yaşayacağız. Biz halkın partisiyiz. Siyaseti zenginleşme aracı olarak görmüyoruz. Siyaset halka ulaşma aracıdır. Sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Bursa ve Bursalılarla gurur ve onur duyuyorum” diye konuştu.
Konuşmasında Necati Şahin’i öven Kılıçdaroğlu, değişime önce yerel yönetimlerden başlayacaklarını belirterek, Necati Şahin’in Bursa’yı yaşamaktan gurur duyulan bir kent yaratılacağını söyledi.

ADAYLARI TANITTI

Büyükşehir: Necati Şahin

Yıldırım:Ramazan Altunöz

Osmangazi: Erkan Aydın

Nilüfer: Mustafa Bozbey

Mudanya: Hayri Türkyılmaz

Gürsu: İlyas Kaleş

Kestel: Mustafa Kurdoğlu

Mustafakemalpaşa: Mehmet Küçükaşık

İnegöl: Şevket Mollaer

Orhangazi: Celal Sayın

Yenişehir: Hasan Kocatürk

Karacabey: Ayhan Kutku

İznik: Kenan Karakaş

Gemlik: İbrahim Talan

Büyükorhan: Ahmet Kamaç

Harmancık: Ali Arıkan

Orhaneli: Ali Sarı

Keles: İsmail Oruç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.