“Kaş yaparken göz çıkartılıyor”

Karacabey’de yıllardır çözülemeyen bir kör düğüm haline gelen ve geçtiğimiz yaz çalışmalarına başlanılan ova köyleri yolunda son günlerde trafik keşmekeşi yaşanıyor.
Yolun çalışmalar nedeniyle müteahhit firma tarafından kesildiği dile getiren köylüler, alternatif güzergâh olarak DSİ setlerinden köye ulaşan yolu kullanmaya başladı. Ancak ağır tonajlı araçların sete zarar vermesi nedeniyle DSİ’nin alternatif güzergâhı da kapatmasıyla Hotanlı başta olmak üzere ova köylerine ulaşım felç oldu.
Köylülerin ayağa kalktığı yol kapatması sonrası öğrenci servisleri başta olmak üzere, işçi servisleri, ova köylerinde taşımacılık yapan otobüsler ile malzeme taşıyan kamyon ve tırlar bir aracın zor geçtiği yolları gidiş dönüş olarak kullanmaya başladı. Toprak yol üzerinde seyir halinde olan araçlar zaman zaman tarlalara batarak hem ekili ürünlere, hem de araçlarının zarar görmesine neden oldu.
Zaman zaman küçük kazalarında yaşandığı yol keşmekeşinde köylüler isyan etti. “Yol çalışmasını sürdüren ekiplerin düzensiz ve plansız iş yapmaları köyümüzde huzur bırakmadı. Gecenin 3’ünde kapımızı çalan yabancı araçlara yol tarif etmeye bıktık. Karayolları ve yol yapımını üstlenen firma bir tane yönlendirme levhası koymadan yol kapatıyor. Hiç kullanılmayan bir yolu elle tarif ediyor. Kaş yaparken göz çıkartılıyor. Bizim acil bir hastamız olsa, ambulansın Hotanlı ve beraberindeki köylere ulaşması mümkün değil. Hem yol çok dar, hem de karmaşık. Hiç kullanılmayan bir yolu güzergah olarak kullanıyoruz. Yarın bir yağış olsa, bu kullanılan toprak yol batağa dönüşecek ve yoldan at arabası bile geçemez hale gelecek. Yolun yapımına bunca trilyonlar harcanıyor ancak bu kadar insanın mağduriyeti hesaba katılmıyor. Böyle düzensiz işe devlet nasıl müsaade ediyor” ifadelerine yer verdi.
Son iki günde onlarca aracın tarlalara saplandığını belirten köylüler, araçları köy halkının çıkardığını ve sabırlarının artık taştığını sözlerine ekledi.
Belediye ekipleri devreye girdi
Diğer yandan Karacabey Belediye Başkanlığına bağlı ekipler, köylünün mağduriyetinin giderilmesi için zaman kaybetmeden çalışmalara başladı. Şu anda kullanılmakta olan toprak yolun bozuk ve çökmüş yerleri belediye tarafından çakılla doldurularak greyder ile düzleniyor ve ulaşımı rahatlatmaya çalışıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.