Orman köylüsü esnaf olacak

 
Bursa Orman Bölge Müdürü Köksal Coşkun, zamanında ve hasarsız üretilen orman emvallerini çok iyi paralara satabileceklerini söyledi.
Coşkun, çağdaş bir satış metodu olan Dikili satışın önemini orman kooperatiflerine anlatarak, işçilikle uğraşan orman köylüsünü esnaflığa terfi ettirebileceklerini dile getirdi.
Köksal Coşkun, Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü Devecikonak Orman İşletme Şefliğini ziyaret etti. Burada yangına ilk müdahale ekibini gören Coşkun, Devecikonak orman envali deposunu gezerek orman emvallerinin standartlara uygun olarak üretilmesinde görülen hata ve eksiklikleri inceledi.
Coşkun daha sonra Devecikonak Şefliğine bağlı Alpagut Köyü’nde muhtar, köy halkı ve kooperatif yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi. Köylülerin özellikle üretim ve diğer ormancılık faaliyetleriyle ilgili sorunlarını dinledi.
Alpagut köyündeki Dikili satışın avantajlarına değinen Coşkun, Dikili satışın önemli bir seçenek olduğu konusunda tavsiyelerde bulundu. Zamanında ve hasarsız üretilen orman emvallerinin çok iyi paralara satabileceklerini öngören Coşkun, “Dikili satış çağdaş bir satış metodudur. Orman kooperatiflerine bunun önemini anlatarak işçilikle uğraşan orman köylüsünü esnaflığa terfi ettirmeliyiz” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.