Karne günü geldi-çattı!

Türkiye’de milyonlarca öğrenci bugün karne alacak ve heyecanla beklenen yaz tatiline girecek. 18 Eylül’de start verilen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı için Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 17 milyon 535 bin 236 öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen için yaz tatili bugün başlıyor.
2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün sona ererken, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı MEB Çalışma Takvimi’ne göre okulların ne zaman açılacağı ve ne zaman kapanacağı da belli oldu. Buna göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak, 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.
Birinci dönem 18 Ocak 2019 tarihinde sona erecek. Öğrenciler böylelikle 15 gün sömestr diğer adıyla 15 tatile girecek. Yarıyıl tatili 21 Ocak 2019 – 1 Şubat 2019 tarihleri arasında olacak.
İkinci dönem 4 Şubat 2019 tarihinde start alacak ve 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek. Bu tarihten itibaren öğrenciler 3 aylık yaz tatili yapacak. Ardından 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 tarihinde başlayacak.
Dingin’den karne günü mesajı
Bugün sona erecek olan 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı ile ilgili Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, ‘Dönem Sonu Karne Günü Mesajı’ yayınladı.
Dingin, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı’nı tamamlamış bulunacağız. Başarılı bir yıl geçirmemizdeki en büyük katkı hiç şüphesiz ki öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve saygıdeğer velilerimize aittir. Bunun yanında, bu amaç uğruna insan yetiştirme sevdamıza ortak olup, bizlere yol arkadaşlığı yapan tüm özel ve resmi okul ve kurumlarımız ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, aynı zamanda basınımıza ve tüm sivil toplum örgütlerine de teşekkürü bir borç biliyorum.
Okullarımızda 754 öğretmenimizle birlikte 13 bin 790 öğrencimize karnelerini verecek olmanın heyecanını öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.
Değerli meslektaşlarım; Sizler toplumun öncüsü, geleceğin gönüllü mimarlarısınız. Bu kutsal mesleği sabırla ve büyük bir özveri ile yerine getirdiğiniz ve emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Birlikte yapacağımız daha çok işimiz var ve beklentileri boşa çıkarmayacağınıza da inanıyorum. Bu büyük fedakârlığı karşılıksız yapabilecek tek meslek olan öğretmenlik, topluma yön verdiği gibi örnek de teşkil eder. Bu mesleği bihakkın yerine getirdiğimizde misyonumuza ulaşmış olacağız.
Kıymetli veliler; Eğitimde, okul ile aile iç içe olmalı ki birlikte daha iyi neticeler alınabilsin. Bu işler de sizsiz olmaz. Yanımızda olduğunuz ve yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Kurum idarelerine, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına da destekleri için teşekkür ediyorum.
Sevgili öğrenciler; Yıl içerisinde çokça okudunuz, yazdınız ve dinlediniz. Tatili, dinlenmeyi hak ettiniz. Tatili, dinlenme ve kendinizi geliştirme fırsatı olarak değerlendirin. Unutmayalım ki giden zamanı geri getiremeyiz.
Karne sadece öğrencinin değil, okul idaresinin, öğretmenin, ailenin kısacası hepimizindir. Hepimiz kendimizi sorumlu hissetmeli, eksikliklerimiz varsa el birliği ile tamamlamalıyız. Biraz özen ve kararlılıkla her zorluğun aşılacağına inanıyor ve sizlerden umutlu olduğumu tekrar belirtmek istiyorum. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.