KARFED üyeleri Boşnak lezzetlerini tattı

Karacabey Bosna Sancak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye’de ilçe bazında ilk olan Karacabey Hemşehri Dernekleri Federasyonu üyelerine yöresel Boşnak lezzetlerini tattırdı.
Karacabey Bosna Sancak Derneği’nin de yer aldığı ve ilçedeki 10 derneğin bir çatı altında birleşerek kurduğu KARFED, önceki akşam birbirinden leziz Boşnakların yöresel börek ve tatlılarıyla güzel bir ziyafet çekti.
Cengiz Coşkun başkanlığındaki Karacabey Bosna Sancak Derneği üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Osman Bektaş başkanlığındaki KARFED üyeleri katıldı. Programda konuşan Bosna Sancak Derneği Başkanı Cengiz Coşkun, federasyonun kurulmasına öncülük eden KARFED Başkanı Osman Bektaş ile gelen dernek başkanlarına yönetim kurulu adına “hoş geldiniz” dedi.
Dernekçiliğin özveri istediğine vurgu yapan Coşkun, “Dernek yönetiminde çalışmak için asker gibi yürekli insanlara ihtiyaç var.
Dernekçilikte gençlere ve bayanlara çok önem veriyoruz. Her ne kadar dernekte çalışan yönetimler taşlansa da, bizler buna karşılık olarak zeytin dalı uzatıyoruz. Dernekçilikte yılmak ve küsmek olmaz. Gençlere ve bayanlara her zaman önem verilmesi gerekir.” dedi.
Cengiz Coşkun ayrıca, Bosna Sancak Derneği olarak 23 Kasım 2018 tarihinde Terminal Köşk Düğün Salonu’nda Boşnak kültürünü Karacabey halkına tanıtmak amacıyla gece düzenleyeceklerini ve tüm Karacabeyliler’i bu geceye beklediklerini duyurdu.
KARFED Başkanı Osman Bektaş da, misafirperverlikleri ve güzel tatları kendilerine ikram eden Bosna Sancak Derneği Başkanı Cengiz Coşkun ve yönetimine teşekkür etti.
Konuşmalar sonunda Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı da olan Cengiz Coşkun, federasyon logolu bayrağı KARFED Başkanı Osman Bektaş’a takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.