Karacabeyli öğrenciler başkanlarını seçti

Karacabey’de İlçe Öğrenci Meclisi Seçimi yapıldı. Seçim sonucunda; Dayı Karacabey Anadolu Lisesi 12/C sınıfı öğrencisi Diyar Özkan, İlçe Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na, Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/B sınıfı öğrencisi Mehmet Maral ile Atatürk İlkokulu 4/B sınıfı öğrencisi Melih Sarı ise İlçe Öğrenci Meclisi Başkan Yardımcılığı’na getirildi.
Cumhuriyet’in demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Yönergesi doğrultusunda Karacabey’de İlçe Öğrenci Meclisi Seçimi gerçekleştirildi.
Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda önceki gün yapılan seçimle, Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı’na en çok oy alan Dayı Karacabey Anadolu Lisesi 12/C sınıfı öğrencisi Diyar Özkan seçildi. Ayrıca yapılan seçimde, Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/B sınıfı öğrencisi Mehmet Maral ile Atatürk İlkokulu 4/B sınıfı öğrencisi Melih Sarı da, İlçe Öğrenci Meclisi Başkan Yardımcısı oldu.
Konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Seçime katılan tüm öğrencilerimize demokrasiye yaptıkları katkı için teşekkür eder, İlçe Öğrenci Meclisi’mize başarılar dileriz.” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.