Karanfilli tepki!

* ADD, CHP, MHP, DP, DSP ve HAS Parti ilçe yöneticileri, Çarşamba günü gerçekleştirmeyi düşündükleri, “Gençlik Yürüyüşü”ne tüm ilçe halkını davet etti.

İlk olarak 19 Mayıs öncesinde Kaymakam Dursun Balaban’ı ziyaret ederek bayram günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak istediklerini belirten ADD, CHP, MHP ve HAS Parti ilçe yöneticileri olumsuz yanıt aldı.

Konuyla ilgili Kaymakam Balaban, Bursa ve bazı ilçelerde çelenk sunumuna izin verildiğini belirten ADD, CHP, MHP ve HAS Parti ilçe yöneticilerine yasa ve yönetmeliği işaret ederek izin veremeyeceğini bildirdi.

Ardından 19 Mayıs günü Atatürk Kent Meydanı’nda buluşan topluluk, ellerinde karanfillerle Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören alanına geldi. Ancak törenin yapıldığı yerin uzağında toplanan ADD ve muhalefet partisi yöneticileri, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Ayhan Sağlam’ın, ‘Tören alanına buyurun’ davetini, nazikçe geri çevirdi.

Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin bitmesinin ardından hep birlikte Atatürk Anıtı’na gelen topluluk, ellerindeki karanfilleri bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Konuyla ilgili tepkilerini kamuoyuyla da paylaşan ADD, CHP, MHP ve HAS Parti ilçe yöneticileri, 19 Mayıs’ın Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak kabul edildiğine dikkat çekerek, “Bu gün Türk Milleti’nin bayramıdır. Ata’mız da bu bayramı, Türk gençliğine armağan etmiştir” dedi.

       Milli bayramlarda birlik ve beraberliğin tazelendiğini ve coşkunun arttığını dile getiren yöneticiler, “Her 19 Mayıs’ta gençlerimiz, Ata’sına ve Cumhuriyete bağlılığını göstermek amacıyla stadyumları doldurarak hazırladıkları programları büyük bir coşku içersinde halkımızla paylaşır ve bu coşku hepimizin göğsünü kabartırdı.

Böylesine önemli bir gün de gençlerimiz, Atatürk’e ve Cumhuriyete bağlılığını gür bir sesle haykırırdı. Ancak bu kutlamaların basitleştirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bu bayramda saygı duruşu ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin çelenk sunumunun kaldırılmasına bir anlam veremiyoruz. Stat gösterileri ve Atatürk Anıtı önündeki kutlamalara gençlerimizi ve halkımızı katmamak hepimizi üzmüştür. Böyle bir kutlama şeklini kabul etmediğimizi haykırıyoruz.

Milli birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiren bayramlarımızı, geçmişte olduğu gibi bugün de gençlerimiz ve halkımızla el ele coşku içinde kutlamak amacıyla, Atamızı anıp onun çizdiği aydınlık yolda yürüdüğümüzü göstermek istiyoruz.

Bu nedenle tüm Karacabey halkını 19 Mayıs coşkusunu paylaşmaya davet ediyoruz. 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü gerekli resmi izinleri de alarak saat 18.00’de Balık Hali önünde toplanacağız ve Atatürk Anıtı önüne kadar ‘Gençlik Yürüyüşü’ düzenleyeceğiz. Tüm gençlerimizi ve halkımızı bu coşkuya katılmaya davet ediyoruz. Ne mutlu Türküm diyene!” şeklinde açıklamada bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.