‘Karacabeyliler, Halep yardımlarınızı bekliyor!’

Bursa İHH Karacabey Temsilciliği Halep için başlattıkları yardım kampanyasına Karacabey halkından destek beklediklerini duyurdu.
Suriye’nin Halep şehrinde yaşanan katliamlara dünyanın dikkatini çekmek ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak adına İHH tarafından başlatılan ‘Halep’e yol açın’ kampanyası çerçevesinde Bursa İHH Karacabey Temsilciliği de bir tır gıda yardım malzemesi gönderecek.
‘Halep’e Yol Açın’ adıyla yardım kampanyası düzenleyen Bursa İHH Karacabey Temsilciliği, yardım kampanyasında toplanan yardımları Halep’e 16 Kasım 2016 tarihinde Ulu Cami önünden dualarla göndermeyi planlıyor.
Halep’e bomba yağıyor
Bursa İHH Karacabey Temsilciliği Başkanı Hüseyin Kahraman yaptığı açıklamada, Halep’e uluslararası yasalar umursanmadan silahsız insanların üstüne bombalar yağdırıldığını söyledi.
Silahsız insanlara karşı hain saldırılar
Uluslararası toplumun Halep’teki saldırıları görmezden geldiğini aktaran Hüseyin Kahraman, “Suriye halkı ile dost olduğunu iddia eden birçok ülke lideri gizli anlaşmalar yaparken, Rusya, İran ve Esed rejimi, Halep’teki ve diğer şehirlerde kuşatma altında kalan silahsız insanlara karşı hain saldırılarına devam ediyor.
Canlı veya ölü enkaz altından çıkarılan çocukların ve yaralıların görüntüleri, Birleşmiş Milletler’i ve Güvenlik Konseyi’ni bu soykırımı önlemek için harekete geçirmedi. Bu yüzden tüm dünyanın özgür halklarına ve Suriye halkının gerçek dostlarına ahlaki sorumluluklarını alıp Halep’teki ve diğer şehirlerdeki bu ayıplı durumu değiştirmeye çağırıyoruz.
Suriye halkını yok etmek istiyorlar
BM’ye ve tüm dünyaya sesleniyoruz; insanlar orada katlediliyor. Bu saldırıları arttırma amacı, Suriye halkını yok etmek istiyorlar. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar çünkü elektrik yok.
Hastaneler işlemez hale geldi, ameliyatlar yapılamıyor. Üç ay içerisinde 4 kez kimyasal silah kullanıldı. Uluslararası anlamda yasak silahlar kullanılıyor. Halep’te 5 buçuk milyon insan vardı, şimdi 350 bin insan kaldı ve bunlar da öldürülmeye çalışılıyor.
Halep için uykularınız kaçmalı
Ümmete sesleniyoruz, emperyalist ve siyonistler birleşti, Suriye’de Müslümanları katlediyorlar. Vicdan sahiplerine sesleniyoruz, Halep için uykularınız kaçmalı! Rahat uyumayın!
Biz İHH olarak, bütün dünya zalimleri bir araya gelse, Suriye tek başına da kalsa mazlumun yanında olacağız. Göreceğiz yakında, zalimlerin nasıl bir inkılapla devrileceklerini göreceğiz.
Halep’e yol açın kampanyasını destekleyin, yardım TIR’ları çıkartmalıyız. Sınırlara ulaşmalıyız. Sakın rahat uyumayın! Karacabey halkına sesleniyoruz. Her gece yatarken bir yanınıza Suriye’yi alın diğer yanınıza da Filistin’i alın.
Biz halk olarak, devlet olarak, siyasi partiler olarak şimdiye kadar mazlum halkların yanında olduğumuz müddetçe güçlü olduk. Bugünden sonra da öyle olacak.
Suriye’den sonra sıra Türkiye’de
Halkımızda, 15 Temmuz badiresi atlatılınca bir rehavet oldu. Eğer Suriye konusunda dik durmazsak, yarın sıra bize gelecek. Onun için hem Rusya’ya hem de Amerika’ya karşı bu katliamlar nedeni ile karşı durmalıyız.
Ve şunu da unutmayın ki, bütün güçlerin üzerinde Allah vardır. Eğer ki sizler ve bizler, bu çocukların hakkını savunmazsak, Allah da ahirette günahlarımızı affetmez. Ve buna rağmen insanlarımızda artık bir duyarsızlık var. Kendi çocuklarımızı orada katledilen çocukların yerine koymalıyız. Allah hepimizi affetsin” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.