Azrail “Geliyorum” diyor!

Karacabey Harmanlı Köprüsü çöktü çökecek. Yüksek tonajlı araçların ağırlığını kaldıramaması nedeniyle beşik gibi sallanmaya başlayan köprüde tehlike çanları çalıyor.
Harmanlı Köyü’nden geçen İstanbul-İzmir oto yolunun yapımında kullanılmak üzere malzeme taşıyan 70-80 tonluk damperli araçların bir hayli yıprattığı Harmanlı Köprüsü’nün beşik gibi sallanmaya başlaması araç sürücülerinin korkulu rüyası oldu. Yüksek tonajlı araçların hurdalığa dönüştürdüğü köprünün her an çökebileceği belirtiliyor.
Ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren araç sahipleri aylardır korku içinde yaşadıklarına dikkat çekti.
Beşik gibi sallanan köprünün trafiğe kapanması ve zaman yitirilmeden bakım ve onarıma alınması gerektiğine vurgu yapan araç sürücüleri, “Azrailin nefesini ensemizde hissediyoruz. Köprüden geçerken elimiz, ayağımız dolaşıyor. Canımız burnumuza geliyor. Birileri yol yapacak ve zengin olacak diye vatandaşa aylardır yaşatılan ölüm korkusu hak mıdır?
Ağır tonajlı damperli araçların hurdaya çıkardığı köprüdeki kazık bağlantıları kopmuş durumda. Risk çok büyüktür. Köprü önümüzdeki kış aylarında çökebilir. Korku içinde yaşamaktan yorulduk. Ölüme davetiye çıkaran köprüde acilen önlem alınmasını istiyoruz. Altı aydır hiç bir adım atılmaması çok düşündürücüdür. AKP, insan hayatına böyle mi değer veriyor? Önlem alınması için bir kaç kişinin ölmesi mi bekleniyor?” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.