Karacabeyliler Derneği’nden “İnsanlık Projesi”

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, ihtiyaç sahibi ve kimsesiz vatandaşlara destek olacaklarını duyurdu.

Bu projenin uzun zamandır gündemlerinde olduğunu ifade eden Ceylan, AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın da bu projeye destek verdiğini söyledi.

Ceylan, “Karacabey’imizde doğup büyüyen ve artık adını Marmara’da değil tüm Türkiye’de ve hatta yurt dışında da duyuran ve her gecen gün bir yenilik ile gelişmekte olan birçok orta ölçekli ve büyük fabrikalarımız var. Ancak, ne kadar büyük fabrika ve sanayicilerimiz olsa da birçok ihtiyaç sahibi vatandaşımız da bulunmakta. Karacabey’in bütün mahalle muhtarlarından alacağımız bilgi ve referanslar doğrultusunda ilk olarak ilçemizin 13 mahallesinde yatalak olan, kimsesiz ya da maddi durumu çok kötü olan beşer ihtiyaç sahibini belirleyeceğiz. Bu vatandaşlarımızın öncelikli olarak öğle yemeği ve akşam yemeklerini evlerine teslim edeceğiz. İlerleyen süreçte, duruma göre sabah kahvaltısını da buna ekleyeceğiz. Daha sonra ise, ilçemizin 64 köyünde aynı vasıflara sahip insanlarımız olabileceğinden bu hizmeti onlara da ulaştırmaya çalışacağız. Ancak ilk etapta projeden Karacabey’in içinde oturan ihtiyaç sahibi insanlarımız yararlanacak.

Bu konuda Bölge Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı, bizlere tam destek verdi. Konuyla ilgili fizibilitenin yapılmasını, gerekli tüm ihtiyaçlıların belirlenmesini ve bütçenin oluşturulmasıyla ilgili tüm alt yapının hazırlanmasını istedi. Bu bir sosyal proje olduğu için de projeyi derneğin kendi arasında koordine olarak hazırlamasını ve yürütmesini istedi.

Projenin alt yapısı için önümüzdeki hafta içinde Karacabeyliler Derneği İlçe Teşkilat Başkanımız Sayın Vural Mutiş ve yönetim kurulu üyeleri muhtarlarımızla bir araya gelerek girişimlerde bulunacak. Bu çalışmaların ardından en kısa sürede anlamlı projemizi hayata geçireceğiz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.