Karacabeyliler Derneği’nden burs projesi

Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Nilüfer Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya katılarak, 50 üniversiteli kız öğrenciye yönelik hazırladıkları burs projesini, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e anlattı.
Projenin mimarı olan Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, toplantıda yaptığı sunumda katılımcılara burs projesi hakkında şu bilgilere yer verdi: “Günümüzde yeni yasa ile birlikte maalesef belediyeler, öğrencilere burs veremez hale getirildi. Aslında veriliyor, burs adı altında değil de başka bir kulp uydurularak burs veriliyor. Ancak bu burs, hükümetin partisine ya öğrenci ya da velisinin üye olması kaydıyla veriliyor. Niçin bu ayrımcılık? Başka siyasi görüşe sahip olanın ne günahı var? O, bu ülkenin vatandaşı değil mi? Devletten yardım almak için illaki gidip Suriye vatandaşı mı olunması gerekiyor?
Bizler de Karacabeyliler Derneği olarak bu durumu gördük ve kanayan yaraya bir nebze merhem olabilmek adına bir proje geliştirdik. Projemiz kısacası şöyle; Karacabeyliler Derneği bünyesinde çeşitli branşlarda olmak kaydıyla yaşları 7 ile 75 arasında değişen yaklaşık 300 kişi eğitim alıyor. Bu branşlar arasında Kılıç Kalkan Ekipleri, Kafkas Yöresi Halk Oyunu Ekipleri, Bursa Yöresi Halk Oyunları Ekipleri, Balıkesir Yöresi Halk Oyunları Ekipleri, Bay-Bayan Efe Zeybek Oyunları, Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği Korsu gibi gruplar bulunmakta.
Nilüfer Belediye’mizin biz Karacabeyliler Derneği’ne bu kişilerin eğitimlerini rahatlıkla yapabileceği ve haftada bir gün bu ekiplerin gösteri yapabileceği, derneğe ait olmak kaydıyla bir yer tahsis etmesi halinde, haftada bir gün bu ekiplerin gösteri salonunda yaklaşık 200-300 kişiye yemekli bir gösteri yapmaları, buradan elde edilecek gelirle minimum 40 veya 50 kız öğrenciye burs imkanı doğacağı ve bu şekilde de toplum arasında hızla ilerlemeye devam eden kutuplaşmanın da bir nebze önünü kesmiş olacağız.”
Karacabeyliler Derneği’nin burs projesini beğendiğini ve ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “Bizler Nilüfer Belediyesi olarak bu projeye destek olmak içim tüm imkanları zorlayacak ve Karacabeyliler Derneği’ne, Nilüfer bölgesinde bir yer kazandıracağız. Bu anlamlı proje için de ayrıca başta Dernek Başkanı Yüksel Ceylan olmak üzere tüm yönetim kuruluna teşekkür ederim.” dedi.
Toplantı sonunda, Karacabeyliler Derneği Yönetim Kurulu tarafından Başkan Bozbey’e, Çanakkale ile ilgili bir tablo hediye edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.