Karacabeyliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu kuruldu

Bursa’da 2011 yılından itibaren faaliyet gösteren Bursa Karacabeyliler Derneği hizmet ve kültür faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.
İlk önce 2014 yılında kurulan, Bursa’da yaşayan Karacabeyli ailelerin öğrenci çocuklarından oluşan halk oyunları ekibi geçtiğimiz yıl Kosova’da Mamuşa 7.Uluslararası Festivali’nde gösteri yaparak Türkiye’ yi temsil etmişlerdi. Daha sonra Uluslararası Halk Dansları Komitesi’nin (CİOF) görevlendirmesiyle, Rusya Gabardino-Balkarya’da 5.si düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne katılarak Türkiye Cumhuriyeti’ni en iyi şekilde temsil ettiler.
Bunun devamı olarak Bursa Karacabeyliler Derneği 20 bayan ve 15 erkek koristten oluşan Türk Sanat Müziği Korosu’nu kurdu. Çalışmalara Dernek Merkezi’nde devam eden Türk Sanat Müziği Korosu’nun şefliğini ise; 1988 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda müzik eğitimine başlayarak daha sonrasında 1995 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği bölümünde eğitimini alarak, Osmangazi Belediyesi, Mudanya Belediyesi Evrensel Türk Müziği Korosu, Tofaş Türk Sanat Müziği Korosu,Yazaki Korosu, Orhangazi Kent Konseyi Korosu’nu çalıştıran ve ayrıca Bursa’da özel bir okulda müzik öğretmenliği yapmakta olan Koro Hocası Rüştü Şentürk yapıyor.
Koro Hocası Rüştü Şentürk yaptığı açıklamada, “Açıkçası bugüne kadar çalıştırmış olduğum tüm korolar Belediye Korosu ya da Belediye destekli veya fabrika korosuydu. Karacabeyliler Derneği yönetiminden koro kurmak ile şahsıma teklif geldiğinde bu işin kolay bir iş olmadığını çalışma salonunun uygun olması ve mali yönden kaynağa ihtiyaç duyulduğunu söyledim. Dernek yönetiminin bu konuda kararlı olmaları neticesinde Türk Sanat Müziği Korosu’nu kurduk ve 2 aydır çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Kısacası bütçesi olmadığı halde koro kurma ve yürütme başarısı gösteren Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan’ı ve tüm yönetimini kutluyorum. Bu yıl Fransa’nın Başkenti Paris’te 3.sü yapılacak olan Türk Günleri Festivali’nde Türkiye adına festivale katılmak için davet aldık. Bu festivale Karacabeyliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’nu götürmeyi planlıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.