Karacabeyliler Derneği Safranbolu’yu gezdi

Bursa Karacabeyliler Derneği, Karabük Safranbolu'ya kültür gezisi düzenledi. Bursa Büyük Şehir Belediye katkılarıyla düzenlenen gezide 45 kişilik gurup, Safranbolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.

13-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen gezide gurup, Hatice Hanım Konakları'nda misafir edildi. Ekibin rehberliğini ise Safranbolu'da yaşayan Karacabeyli Bülent Sarı yaptı. 

      Gezide,  Hıdırlık Tepesi, Kaymakamlar Gezi Evi, İzzetpaşa Camii, Köprülü Meydanı, Eski Gezi Hamamı, Belgesel Film Festivali Evi, Kent Tarihi Müzesi, Güneş Saati Meydanı, Mencilis Mağarası, Kristal Teras, Cinci Hamamı, Cinci Hanı gibi tarihi eserleri ziyaret edildi.  Ekip, gezinin son gününde ise Tatil Beldesi Amasra'yı gezerek Bursa'ya döndü.

Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, kültür gezilerinin devam edeceğini ve sıradaki programın kardeş belediyemiz olan Kosova Mamuşa olduğunu müjdeledi. 

Ceylan, “Gezi, 20 Ağustos'ta başlayacak. Yunanistan Selanik, Atina, Makedonya Üsküp, Mostar ve Ohlit ziyaretinin ardından 22 Ağustos'ta Kosava'da olacağız. 23 Ağustos'ta ise Mamuşa'da yapılacak olan Domates Festivali'ne katılacağız” dedi.

Ceylan, geziye katılmak isteyenlerin Derneğe kayıtlarını yaptırabileceklerini kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.