CHP’den mera düzenlemesine büyük tepki

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Gönül Avil, meraların kiralama yoluyla imara açılmasına olanak sağlayan düzenlemeye sert tepki gösterdi.

Köylerdeki meraların en kısa zamanda yeni sahipleriyle tanışacağının altını çizen Avil, Redhack hacker grubunun yayınladığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile AKP'li iş adamlarının arasında geçen ses kaydındaki diyaloglara dikkat çekti. 

Avil, “Redhack'ın yayınladığı yeni ses kaydında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ile AKP'li işadamları arasındaki toplantıda geçen diyaloglar yer alıyor. AKP Genel Merkezi Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi de olan işadamı Ethem Sancak, tarımın, meraların ve kıyıların halkın elinden alınması gerektiğini söylüyor. Sancak, yeni mera kanunuyla sessiz bir devrim gerçekleştiğini belirterek, 'Kanun çıktıktan sonra petrolden daha da önemli zenginliğimiz olan meralarımızı el birliğiyle işleriz. Bunları servete dönüştürürüz' diyor. Yaklaşık 25 dakikalık ses kaydında Bakan Eker'e övgüler düzen Ethem Sancak'ın, 'Tarımın köylünün elinden alınması gerekiyor. Yem sorununa 80 yıl önceki bu ülkenin kurucuları bir gem vurmuşlardır. Sovyetik bir anlayıştaydılar. Meralarımızı bütün halkın malı ilan ederek mahvettiler. Bir şey bütün halkın malıysa yağmalanır. Meralar petrolden daha değerli, servete dönüştürürüz' sözlerine açıklık getirmesini bekliyoruz” dedi.

           Avil, “Cumhuriyeti kuran kadrolar halkçı olduğu için deniz kıyılarını, ormanları ve meraları halkın hizmetine sunmuşlardır. Sizlerde rantçı olduğunuz için deniz kıyılarını, ormanları, meraları nasıl servete dönüştürürüz hesabını yapmaktasınız. Bu anlayışa göre Karacabey köylerinin meraları en kısa zamanda yeni sahipleriyle tanışacaktır. Bu meraları 29 yıllığına özel şahıslara kiralamak için yasa çıkartanların, bu meraları satan zihniyetin geçmiş yönetimlere okkalı bir teşekkür borcu vardır. Geçmiş yönetimlerce meralar elden çıkarılsaydı, bu günkü zihniyet satacak ya da uzun vadeli şahıslara kiralayacak mera bulabilir miydi?” diyerek tepki gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.