Karacabeyliler ‘Ceylan’ dedi

Bursa Karacabeyliler Derneği Genel Kurulu 27 Aralık Pazar günü Fomara’daki Dernek Merkezi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Dernek Başkanlığı’na mevcut başkan Yüksel Ceylan getirildi.
Bursa Fomara Dernek Merkezi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’a; 22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, DAĞ-DER Başkan Vekili Yüksel Yaşar, Mustafa Kemalpaşalılar Derneği önceki dönem başkanı Halim Çapkın, Ertuğrulgazi-Osmangazi Yörük Türkmen Derneği Başkanı Fatma Uzak, Bursa Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Sarı, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DSP Karacabey İlçe Başkanı Cahit Akıncı, Demokrat Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarıkaya, Karacabey Roman-Der Başkan Yardımcısı Kemal Ton, Mustafa Kemalpaşalılar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Dayıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemalpaşa ve Karacabey İlçeleri Genel Koordinatörü Rüştü Suna ve çok sayıda üye katıldı.
Divan Başkanlığı’nı AK Parti Bursa 22. dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu’nun üstlendiği Genel Kurulda, divan üyeliklerinde ise DAĞ-DER Başkan Vekili Yüksel Yaşar, Mustafa Kemalpaşalılar Derneği önceki dönem başkanı Halim Çapkın, Bursa Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Sarı ve Ertuğrulgazi-Osmangazi Yörük Türkmen Derneği Başkanı Fatma Uzak yer aldı
Genel Kurul tarihine kadar adaylık konusunda çeşitli isimlerin geçmesine ve halen mevcut başkan Yüksel Ceylan’ın da adayların önünü kesmemek amacıyla “Aday değilim” dediği ancak aday çıkmaması durumunda ise derneği sahipsiz bırakmam cümlelerinden sonra gelen duyumlar arasında 3 adayın liste hazırladığı ve seçimde 3 liste yarışacağı bilgisi hakimdi.
Ancak divana liste sunulmaması üzerine dernek üyelerinin yoğun talebiyle mevcut başkan Yüksel Ceylan tarafından bir liste hazırlandı ve divana sunuldu.
Dernek Başkanı Yüksel Ceylan yaptığı konuşmada, “Karacabeyliler Derneği Bursa’da Karacabeylilerin bir özlemiydi. 14 Eylül 1922 yılı’nda Karacabey’imizin düşman işgalinden 2011 yılına kadar defalarca dernek açma teşebbüsünde bulunulmasına karşın, derneği 14 Eylül 2011 tarihinde Bursa’da kurmak bizlere nasip oldu. Gerek Bursa da gerekse Karacabey ve Köyleri’nde yaşayan tüm Karacabeyli hemşerilerimiz bizler için çok önemlidir. Biz Bursa’da Karacabeylilerin eli ayağı konumundayız. Sivil Toplum Örgütleri arasında ilk sıralarda her kesimin taraflı tarafsız gıpta ile baktığı ve örnek aldığı bir dernek kurma ve bunu devam ettirme başarısı gösteriyoruz.
Bursa’da 4000 dernek arasında ki en farklı olduğumuz durum ise her dernek şölen festival ve gösteriler yapıyor ancak kimse kendi ekipleri ile değil de, ekipler kiralayarak yapıyor. Bizler ise yapmış olduğumuz tüm projelerimizi derneğimizin kendi ekibi olan Ulubatlı Hasan Halk Oyunları, Kılıç Kalkan, Ege Zeybek oyunları ve Türk Sanat Müziği Ekiplerimizle yapıyoruz. Kurmuş olduğumuz tüm ekiplerimizin isminde ise atamız Ulubatlı Hasan’ın ismini kullanıyoruz ve patentini almaya çalışıyoruz” dedi.
Dernek kurulumundan, bu günlere kadar hiç bir projede kendisini yalnız bırakmayan yönetim kurulu üyelerine de teşekkür eden Ceylan, bundan sonraki projelerini hazırlayarak çıtayı daha da yukarıya taşıyacaklarının altını çizdi.
Karacabeyliler Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;
Asil Liste: Yüksel Ceylan, Mehmet L.Siber, Şaban Abi, Hasan Kahraman, Sevinç Nayman, Aziz Dumanova, Tolga B.Şimşek, Gülcan Somuncuoğlu, İdris Yıldız, Veli Erep, Ercüment Efe
Yedek Liste: Erol Bezek, Güray Sağır, Murat Köse, Sedat Ceylan, Süleyman Batak, İlhan Çekiç, Bilal Sarucan, İlhan Yazıcı, Kerem Şener, Metin Durmaz, Sinan Duymaz
Denetim Kurulu Asil Liste: Hüseyin Ay, Nadir Yemişen, Nedim Cura
Denetim Kurulu Yedek Liste: Alperen Duran, Güngör Sümer, Vehbi Uluca

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.