Karacabeyli kuş sever kupalara ambargo koydu

Karacabeyli kuş sever kupalara ambargo koydu
Karacabey Kafes Kümes Hayvanlarını Yetiştirme ve Teşvik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Gündağ, katıldığı en iyi güvercinin yarışmalarında kendi yetiştirdiği Miski Kaplama Kuveyt cinci güvercinlerle kupalara ambargo koydu.
Gündağ, Mustafakemalpaşa, Çan ve Gelibolu’da düzenlenen güvercin güzellik yarışmaları ve festivallerinde dernek adına aldığı derecelerle kupa ve madalya sayısını 29’a çıkardı.
600 aşkın güvercinin olduğunu belirten Gündağ, bunların içinde çok değerli kuşların yer aldığını vurguladı. Gündağ, “Dernek olarak çevre ilçelerde ve komşu illerdeki festival ve yarışmalara elimizden geldiğince katılmaya çalışıyoruz.
24 yıldır bu işin içindeyim ve yarışmalarda sayısız derece elde ettik. Festivallere özel olarak hazırlanıyoruz. Ağırlıklı olarak Miski Kaplama Kuveyt cinsi güvercinler yetiştiriyorum. Bu kuş cinsinin Türkiye genelinde yayılmasında önemli bir yere sahibiz. Yetiştirdiğimiz güvercinler katıldıkları tüm festivallerde dereceye girdi. Türkiye’nin dört bir yanından güvercin severler yılın belli zamanlarında Karacabey’e gelerek yetiştirdiğimiz kuşlara bakıyor. Hatta aralarında milletvekilleri dahi var. Dernek olarak amacımız, Mustafakemalpaşa’da yapılan güvercin festivalinin benzerini ilçemizde de yapmak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.