Karacabeyli gönüllüler Elazığ’dan döndü

Elazığ’da yaşanan depremin ardından İHH Bursa Arama Kurtarma Ekibi ile birlikte AFAD’ın çağrısı üzerine deprem bölgesine hareket eden Karacabeyli gönüllü ekip, ilçeye döndü. Karacabeyli gönüllü ekibin ‘Halka hizmet Hakka hizmet’ anlayışıyla çalıştığını belirten İHH Karacabey İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “İyilik her zaman her yerde sloganı ve ‘yola devam dosta selam’ anlayışımızla çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Karacabeyli gönüllülerin de yer aldığı İHH Bursa Arama Kurtarma Ekibi’nin Elazığ’daki çalışmalarını kamuoyuyla paylaşan İHH İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, şu bilgilere yer verdi: “Ekiplerimiz Elazığ’a ulaştığında, AFAD’ın koordinesinde görev dağılımı yapıldı. Bir kısmımız depoda, bir kısmımız gezici aşevi ile yemek dağıtımında, bir kısmımız da ihtiyaç sahiplerine çadır kurma işiyle görevlendirildi. Depolara girdiğimizde Türkiye’nin her yerinden gelmiş yardım malzemelerini görünce duygulandık. Ülkemiz insanının ihtiyaç halinde nasıl kenetlenildiğini, nasıl birlik olduğunu bir kez daha gördük. Aşevimizde yemek dağıtımlarına yardımcı olduk. İhtiyaç sahiplerine çadır kurduk. Halı, battaniye, soba dağıtımı yaptık. Gönüllülük esası ile gittiğimiz deprem bölgesinden gerekli dersleri alarak döndük. Ülkemiz deprem kuşağında olduğundan, depremlere her an hazırlıklı olmalıyız. Deprem bölgesinde birlikte görev aldığımız tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun.

İHH’nın Elazığ merkezde deprem gününün ertesinde kurduğu aşevleri ki birisi Elazığ Kültür Parkı’nda, ikincisi Elazığ Fuarı’nda olmak üzere, her gün üç öğün yemek verildi. Yaklaşık 3000 kişilik yemek çıkarıldı ve halen yemek dağıtımı devam etmektedir. Bir gün çorba, bir gün kahvaltı olarak devam eden Aşevi, öğle ve akşam yemeklerinde de mutlaka etli yemek vermektedir.

İHH’nın aşevine her gün 1800 kg dana parça et ve 600 kg dana kıyma gelmektedir. Elazığ merkezden gelen basın mensupları ile resmi görevliler de zaman zaman aşevlerimize misafir olup yemek yemektedir. Yemekler son derece beğenilmiş ve takdir görmüştür. İHH ekiplerimiz, şehir merkezine araçları ile göreve gittiklerinde, araçların önü vatandaşlarca çevrilip tebrik ve takdir edilmektedir. ‘Halka hizmet Hakka hizmet’ anlayışı ile çalışan gönüllü ekiplerimiz, ‘İyilik her zaman her yerde’ sloganı ve ‘yola devam dosta selam’ anlayışı ile çalışmalarına devam etmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.