ÜKAD’a destek!

Kadın Üretici örgütlerinin geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı

Bursa İl Tarım Orman Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu Bursa İl Müdürlüğü arasında hazırlanan, “Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifleri İle Üretici Kadın Derneklerinin İşgücü Kapasitelerini Geliştirmeye yönelik Aktif İşgücü Hizmetleri İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ve İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen’in yanı sıra, Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı, Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifleri Başkanları ile Üreten Kadın Dernekleri Başkanları ve temsilcileri katıldı. Karacabey Dağkadı Üretici Kadınlar Derneği Aylin Yıldız da imza töreninde hazır bulundu.

İl Müdürü Hamit Aygül, protokol öncesi yaptığı konuşmada; “Hazırlanan bu protokolün amacı; kırsalda yaşayan Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatiflerimiz ve Üretici Kadın Derneklerimizin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünü yetiştirmek. Bu iş gücüne destek verilmesi ve güçlendirilmesi amacı ile İŞKUR’la yaptığımız işbirliği kapsamında, mesleki eğitimler düzenlemek ve ortaklaşa faaliyetler yürüterek; tarımsal üretime, kırsal kalkınmaya ve yöresel ürünlerin üretimine ve geliştirilmesine katkı sunmaya ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Bugün imzaları atılacak olan protokolle; kadınlarımızın hizmet sektöründe daha da profesyonelleşmesi, kadın üretici örgütlerine üye kadınlarımızın ürettikleri ürünlerle ilgili mesleki becerilerinin arttırılması ve kooperatif ile derneklerin gerek mevcut üretim gerekse inovatif ürünlerle yörelerine önderlik yaparak, tüketici ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünler geliştirmesi hedefindeyiz.” dedi.

İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ise, “Kadınların örgütlenmesine yardımcı olmak ve kırsal kalkınmalarına destek olmak amacıyla elimizden gelen her imkânla yanlarındayız.” ifadesini kullandı. Eren, bu kapsamda düzenlenecek eğitimlere ya da kurslara katılım sağlayan çiftçilere de İŞKUR tarafından destek verileceğini ifade etti.

Atılan imzalar neticesinin protokolün tüm faydalanıcılarına hayırlı olması temenni edilerek, protokol imza süreci tamamlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.