Karaca Akkuş’tan görevi devraldı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün haftasonu gerçekleştirilen kongresinde İl Başkanlığı’na seçilen İsmet Karaca, düzenlenen törenle görevi Hüseyin Akkuş’tan devraldı.

İl Başkanlığı Salonu’nda partili belediye başkanları Hayri Türkyılmaz, Mehmet Uğur Serttaslan ve Turgay Erdem ile geçmiş dönem milletvekili Kemal Demirel, Nilüfer eski belediye başkanı ve büyükşehir başkan adayı Mustafa Bozbey, eski il başkanı Şadi Özdemir, kadın ve gençlik örgütleriyle kalabalık bir partili huzurunda gerçekleşen törende, İl Başkanı İsmet Karaca görevi devraldığı Hüseyin Akkuş’a plaket verirken, çiçek teatisi yapıldı.

AKKUŞ: “İSMET BAŞKANIMA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Devir-teslim törenindeki konuşmasında, parti içi demokrasinin işlediğini ve örgütünün iradesinin de pazar günkü son derece olgun geçen kongrede tecelli ettiğini belirten Hüseyin Akkuş, “Eğer biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak gelecek ile ilgili bir hikaye yazacaksak, iktidar olmak zorundayız. İktidar olmanın da yolu birlikte olmaktan geçiyor. Seçim sürecinde ortak bir dil oluşturmaya çalıştık. Bu dil sevgi diliydi. Kendimi tartıştırmadım, arkadaşlarımızı da tartışılır hale getirtmedim.

İsmet Başkanıma ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesine başarılar diliyorum” dedi.

Önümüzdeki süreçte geçmiş dönem yönetimindeki arkadaşlarıyla birlikte Karaca’nın yanında olacağını belirten Akkuş sözlerini “Sayın Başkanıma başarılar diliyorum. CHP iktidarında buluşmak üzere” ifadesiyle tamamladı.

KARACA: SONRAKİ KONGREMİZ CHP İKTİDARINDA OLACAK

Seçim sürecinin aylarca önce mahallelerde sandıkların kurulmasıyla başladığını belirten Cumhuriyet Halk partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “İlçe kongrelerimizi ve ardından il kongremizi tamamladık. Siyasi iklim çok güzeldi. İl kongremiz gerçekten bize yakışan bir kongre oldu. Bu kongre iki yılda bir yapmak zorunda olduğumuz bir kongre değildi, bu kongre iktidar kongresiydi. Bizim birbirimize karşı kazanacağımız bir zafer yok. Biz zafer kazanmadık. Bizim için yeni bir başlangıçtır bu. Partimizin başarılı olması için artık hep birlikte, bugünden itibaren ben yok, hepimiz varız” şeklinde konuştu.

Bursa 37’nci Olağan İl Kongresi’nin muhalefetteki son kongre olduğuna vurgu yapan Karaca şunları söyledi: “38’nci İl Kongremiz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olacak. Bizim bunu başarabilecek gücümüz var. 30 bini aşkın üyemiz, 3 belediye başkanımız, 5 milletvekilimiz, 100 binlerce seçmenimiz, milyonun üzerinde tabanımız var. Tek yapacağımız, kenetleneceğiz. Bizim şu an çalışmaktan başka seçeneğimiz yok. Sürekli sahada olacağız. Sorunları kamuoyunun gündemine taşıyacağız. Bugüne dek emek veren tüm arkadaşlarımıza, Hüseyin Akkuş ve yönetimine, Şebip Karamollaoğlu’ndan bugüne tüm eski il başkanlarımıza Zafer Yıldız Başkanımıza, Kemal Demirel’e teşekkür ediyorum.”

BAŞKANLAR BİRLİKTE EL KALDIRDI

Çiçek ve plaketlerin verilmesinin ardından, başkanlar birlikte el kaldırarak birlik ve beraberlik görüntüsü sergiledi.

İsmet Karaca başkanlığında yönetim kurulu ilk toplantısında görevlendirmeleri tamamlayarak çalışmalarına başlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.