Karacabeyli “Adalet” arayışçıları görevde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet” yürüyüşü Türkiye geneline yayılırken, Cumartesi ve Pazar günü Karacabey’de gerçekleştirilen organizasyon yoğun ilgi gördü.
Bu kapsamda Cumartesi günü Mustafakemalpaşa’dan yola çıkan “Adalet” arayan ekibini, TİGEM’de CHP Karacabey İlçe Örgütü karşıladı. Karacabeyli adalet arayışçıları Canbalı Mahallesi’nden Cumhuriyet Alanı’na yürüdü. Daha sonra Sevgi Yolu üzerinden Karacabey Adliyesi’ne ulaştı. Burada kısa bir basın açıklaması yapıldı. Mustafakemalpaşa ve Karacabey’deki ‘Adalet yürüyüşleri’ne CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal’ın yanı sıra il yöneticileri de katıldı.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi tarafından okunan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi: “Mustafakemalpaşa’dan başlayan ‘Adalet’ yürüyüşümüz, başarılı bir şekilde devam etmektedir. Yürüyüşümüze emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.
Bizler, yürüyüş güzergâhımızı özellikle Mustafakemalpaşa Adalet Sarayı’ndan başlatıp, Karacabey Adalet Sarayı’nda sonlandırdık. Ancak yürüyüş ekibimize baktığımızda maalesef adaleti bulamamış olmanın burukluğunu görüyorum. Gelinen noktada artık adalet mekanizması; bizim yaşadığımız yerlerdeki adalet saraylarında bağımsız olarak çalışmaları gereken yargıçlar tarafından değil, başka bir saraydaki Fetö’cü artıkları tarafından yönetilmektedir.
Adalet saraylarımızın duvarlarında, mahkeme salonlarımızda ‘Adalet mülkün temelidir’ yazmaktadır. Buradaki ‘mülk’ kelimesinden bazıları herhalde kendi ‘malları-mülkleri’ni anlamakta, adalet mekanizmasını kendi haksız zenginleşmelerinin sigortası haline getirmeye çalışmaktadır. İktidara geldikleri günden beri adalet mekanizmasıyla uğraşanlar; 12 Eylül 2010 referandumunda HSYK’yı hedefe koyarak adalet mekanizmasının çarklarına çomak soktular; 16 Nisan’daki ‘mühürsüz’ referandumunda bu çarkları tamamen kırdılar. Artık çarklar sadece ‘damatlar’ için dönmektedir. Ancak onlara şunu hatırlatmak isterim: Devletin işini ayrı, kendi özel işini ayrı mumla gören Halife Ömer, ‘Adalet malınızın-mülkünüzün değil, devletin temelidir’ demiştir. Siz şimdi devletin temellerini sarsmaktasınız.
İkinci olarak, damatlarını bakan yapanların, Fetö’cü damatları hapishanelerden salıverenlerin aksine, Peygamberimizin damadı Hz. Ali, seçimle gelen son halife olmuştur. Peygamber damadına gösterilmeyen ayrıcalık, devr-i iktidarınızda kendi damatlarınıza gösterilir olmuştur.
Son zamanlarda ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüt adına suç işleme’ suçlamasıyla kripto Fetö’cüler tarafından yeni bir cadı avı başlatılmıştır. Bu cadı avını başlatanlara sesleniyorum: Siz, terör örgütüne üye olmadığı halde örgüt adına suç işleyenleri arayıp, Enis Berberoğlu ile boşuna vakit kaybetmeyin; terör örgütünün yayın organı Zaman Gazetesi’nden uzun yıllar boyunca tıkır tıkır maaşlarını almış olan, bu örgütün propagandasını köşelerinden yapmış olan, Pensilvanya kuşları Hüseyin Gülerce ile Fehmi Koru’ya ve biraz da aynaya dönüp kendinize bakın.”
Yürüyüş nöbeti Nilüfer’e devredildi
Bursa CHP İl Başkanlığı il ve ilçeleri kapsayan yürüyüş organizasyonunun Karacabey bölümü, Pazar sabahı saat 09.00’da Adliye önünden başladı. Yürüyüş ekibi, 13.00’de Uluabat Mahallesi’ne ulaştı. Öğle molasından sonra saat 14.00’te Uluabat’tan yola çıkan adalet arayışçıları saat 18.00 de Gölkıyı Mahallesinde soluklandı. Adaletçiler geceyi burada kurdukları çadırlarda geçirdi.
Dün ise saat 09.00’da Gölkıyı’dan Bursa’ya yönelen adalet arayışçıları saat 12.00’de Eskikaraağaç Mahallesi’nde mola verdi. 4.00’te Eskikaraağaç’tan hareket eden ekip, 18.00’de Akçalar’da nöbeti CHP Nilüfer İlçe Örgütü’ne devretti.
‘Adalet’ yürüyüşlerinin Karacabey ayağını dün itibariyle sonlandırdıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, “Şu ana kadar her şey çok güzel geçti. Adalet için yürüyenlere halktan büyük destek geldi. Bu destekler yollardaki yurttaşlarımızı olumlu yönde motive etti. Adalet yürüyüşlerinin Karacabey ayağındaki programdan çok memnunuz. Yürüyüşümüz boyunca güvenliğimize azami dikkat gösteren İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, İlçe Jandarma Komutanlığımıza, Trafik Ekipler Amirliğimize, Çevik Kuvvet Ekibine, yürüyüşümüze katılan Nilüfer ve Karacabey Örgütlerine, bizleri yalnız bırakmayan Karacabeyli gönüllülerimize, yol boyunca olumlu tepkilerini gördüğümüz tüm sürücülere çok teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.