Çemberimde Gül Oya bugün Yeniköy’de sahnede!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz sezonuna Ramazan ayı ile birlikte “Merhaba” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak ve şehirle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla başladığı ‘Her Yerde Tiyatro’ kapsamında yaz boyunca 2 ayrı oyunla seyircilerle buluşacak. 20 Haziran Salı (Bugün) Saat:21.30’da Karacabey Yeniköy’de Çemberimde Gül Oya adlı oyun sanatseverler için sahnelenecek.

Çemberimde Gül Oya

Geleneksel tiyatronun köy seyirlik biçimini eksen alarak, farklı tekniğe sahip metinlerden bölümlerin harmanlanmasıyla Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen Çemberimde Gül Oya, türünün bir yansıması olarak ve yer yer seyirciyi de içine alarak keyifli bir seyir imkânı sunuyor.

Köy seyirlik oyunlarından Çeşme Başı, Ana Kız Atışması, Kasap ve Sınır Taşı Oyunları, gündelik hayatta karşılaşılan gariplikleri hiciv yoluyla aktarırken; oyunlar arası geçişler de halk müziğin bilinen türküleri ile sağlanıyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.