İyi bir bisiklet almak için önemli öneriler

Havaların ısınması ile birlikte çocukların en çok zaman geçirdikleri oyuncakları bisikletleri oluyor. Okulların tatil edilmesiyle birlikte bisikleti olan çocuklar tatillin keyfini çıkarmak için bisikletlerine binerken, bisikleti olmayanlar ise anne veya babalarının elinden tutarak mağazaların yolu tutuyor.
Uzmanlar, hem satıcıların hem de tamircilerin iyi bir bisiklet almak için öncelikle markasının bilinir olması gerektiğini söyledi. Alanın mutlaka ne amaçla bisiklet istediğini satıcıya doğru bir şekilde anlatması gerektiğini söyleyen uzmanlar iyi bir bisiklet almak için önemli önerilerde bulundu. Uzmanlar verdiği bilgilerde şunları söyledi. “Bisiklet alırken ilk olarak kullanılacağı yer önemlidir. Asfalt yerlerde kullanılacak bisikletler ve daha çok arazi olan engebeli ortamlarda kullanılacak bisikletler birbirlerinden ayrılır. Kalın ve tırtıklı lastikleri olan bisikletleri dağ bisikleti olarak isimlendiririz. Şehir içinde daha çok asfalt yolda kullanılan bisikletlerin ise lastikleri daha incedir. Her iki bisiklet türünden de farklı ortamlarda daha iyi performans sağlanacağı için bu noktada hangisinin tercih edileceği önemlidir.
Fren sistemleri de ikiye ayrılır. Disk frenli bisikletler frenlemeyi daha iyi sağlar ve daha kısa mesafede durabilirsiniz. Klasik frenler ise daha az performanslıdır. Burada hangisinin tercih edileceği kullanım koşullarına göre seçilmelidir. Amortisör ise daha çok engebeli alanda kullanılacak bisikletler için tercih edilmelidir. Şehir içinde ise ince tekerlekli bir bisiklet yeterli olacaktır.
Alınacak olan bisikletlerin kadrolarının ağır olmamasına dikkat edilmelidir. Kadro dediğimiz kısım bisikletin iskeletidir. Alüminyum malzemede olan daha hafif iskeletler hem sürüş kabiliyetini arttıracak hem de manevraları kolaylaştıracaktır.
Bisiklet seçerken kalite aranıyorsa mutlaka markaya önem verilmelidir. Küçük yaş grubu çabuk büyüdüğü için markaya önem verilmeyebilir ancak yetişkinler için tavsiyem kaliteli markalardan bisiklet almaları yönündedir. Küçük yaşta ayrıca hafif pedallı bisikletler tercih edilmelidir. Hafif çevrilebilen pedallı bisikletler çocukların ayak gelişimini de olumsuz yönde etkilemeyecektir. Son olarak kaliteli bisikletlerin fiyatı 500 ile 1000 lira arasında değişmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.