Karacabey’in takipçisiyim!

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’dan çarpıcı açıklamalar:

Parti Binası’nda gerçekleşen ziyarete CHP İlçe Başkanı Mümin Ereselli, Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ, Belediye Meclis Üyesi Gönül Avil, ilçe yönetimi ve partililer katıldı.

            Karacabey’in takipçisi olduğunu dile getiren CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, ilçenin önemli sorunlarını meclise taşıdığını ve çözüm yolları için soru önergeleri verdiğini söyledi.

            Tayan, mısır ve zeytin üreticisinin sıkıntılarından, Gölecik Barajı’ndaki son duruma, Hotanlı-Okçugöl yolu yapımından yeni Otoyol güzergahının etkilerine kadar önemli konularda açıklamada bulundu.

Ziraat Odası’na üstü kapalı eleştiri

Mısır ürünün hasat zamanında ithalata dikkat çektiğini belirten Milletvekili Tayan, 10 Kasım’da bu konuda soru önergesi verdiğini ve hala yanıt gelmediğini kaydetti. Bandırma Limanı’na 3 bin ton ve daha sonra da 3 bin 500 ton mısır indirildiğini belirten Tayan, “Hasat başında ithalata birden bire izin verilince mısır fiyatları yükseldi. Dövizin devalüe edildiği, mazot ve gübreye zam geldiği bir dönemde böyle bir uygulamayı sorguladık.  Bu acı duruma sessiz kalamazdık” dedi.

            Mısır fiyatlarının yükselişi konusuna tepki gösteren Karacabey Ziraat Odası’nı üstü kapalı eleştiren CHP Milletvekili Tayan, “Biz bu sıkıntıyı 45 gün önceden duyurduk ancak Karacabey’deki sivil toplum örgütleri 45 gün sonra seslerini duyurdu. Ankara’ya gittiler ancak yanlış adreste çözüm aradılar. Bu sorunun çözümü Tarım Komisyonu değil, hükümettir. Üretici sahipsiz değildir. Bu ithalatı kimin yaptığını sorguladım ancak hala yanıt alamadım. Bunların kim olduğunu biliyorum” diye konuştu.

Zeytin üreticisinin zararı ödenmedi

Zeytin ürününün 2011 yılında aşırı yağışlar nedeniyle üreticiyi perişan ettiğine değinen CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, “Bursa genelinde 4 bin 500 zeytinci 37 milyon zarar etti. Şu ana kadar 28 milyon ödendi. Ancak işin ilginç yanı, Karacabey’in yerel yöneticilerinden hiç ses seda çıkmadı. Üreticinin zararı tamamen ödenmedi. Ne zaman ödeneceği de belli değil. Bu konuda bir önerge verdim” dedi.

3 gün içinde proje ihale edilmeli

Karacabey’in yıllardır kanayan yarası haline gelen Gölecik İçme ve Sulama Barajı ile ilgili Orman ve Köyişleri Bakanı Veysel Eroğlu’na verdiği soru önergesine yanıt aldığını belirten Tayan, “Sayın Orman Bakanı’nın yanıtına göre Gölecik Barajı proje yapımının 2011 yılı sonunda yani 3 gün içinde ihale edilmesi gerekiyor. Projenin 2012 yılında tamamlanacağı, inşaat işinin de 2013 yılında başlayacağı bildirildi. Karacabey için büyük bir öneme sahip Gölecik Barajı’nın takipçisiyim” ifadelerine yer verdi.

Okçugöl yolu acil yapılmalı

Hotanlı-Okçugöl yolunun acil olarak düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Tayan, bu konuda önceki gün Ulaştırma Bakanlığı’na soru önergesi verdiğini söyledi.

Soru önergesine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan yanıt beklediğini dile getiren Turhan Tayan, “Karacabey’de halk arasında “Okçugöl Yolu” olarak bilinen ova köylerinin bağlantılı olduğu yol yıllardır ele alınmamıştır. 16 adet köyün kullandığı Karacabey-Manyas arası bağlantı İl Yolu düşük zeminli ve dardır. Standart dışı İl yolu ile ilgili gerekli yol genişletme kamulaştırması 15 yıl önce yapılmıştır. Bu yolda sayısız kaza olmuş ve can kaybı meydana gelmiştir.

Bu nedenle; ‘Okçugöl İl yolunu 2012 yılı programına almayı düşünüyor musunuz?’ ve ‘İhalesi ne zaman yapılacaktır?’ şeklinde iki soruyu Sayın Bakan’a yazılı ilettim” dedi.

Verimli tarım arazileri yok olmasın

Son olarak, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ile ilgili görüşlerini dile getiren CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, “Güzergahın birden değişmesi, Karacabey’in verimli topraklarını yok edecektir. Bu konu kent dinamitleriyle çok iyi konuşulmalıdır. Karacabey’in siyasileri, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin bu konuyu çok iyi ele alması gerekir. Verimli tarım arazilerinin yok olmasına göz yumulmamalıdır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Daha sonra Milletvekili Turhan ve CHP örgütü, Uluabat Gölü Sulama Birliği, Ziraat Odası ve Esnaf Odaları’nı ziyaret ederek sorunları yerinde dinledi.                                                                                             

 

 

                                                                                

 

 

 

                                                

                      

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.