En büyük Hamidiye, başka büyük yok!

Köyler Ligi’nin şampiyonu belli oldu:

Karacabey “2011 Kaymakamlık Süt Birliği Kupası Köyler Ligi Futbol Turnuvası”nda şampiyon Hamidiye oldu.

Normal süresi 1-1 sona eren mücadelede kazananı penaltı atışları belirledi. Yenikaraağaç’ı penaltılarla 3-1 yenmeyi başaran Hamidiye, üçüncü kez düzenlenen Köyler Ligi’nde “En büyük benim” dedi.

Turnuvanın üçüncüsünü belirleyen ve normal süresi 2-2 sonuçlanan karşılaşmada Ortasarıbey (A), Subaşı’yı 5-2 yendi. Ortasarıbey, bu galibiyetle Köyler Ligi’nde üst üste ikinci kez üçüncülük kupasını kaldırma başarısı gösterdi. Turnuvanın en centilmen takımları ise Sultaniye ve Bakırköy seçildi.

Katılım yoğundu

M.Fehmi Gerçeker Stadı’nda oynanan final karşılaşmasına, AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, siyasiler, belediye ve il genel meclisi üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda futbolsever katıldı.

Nefesleri kesen final

Hamidiye-Yenikaraağaç arasında oynanan final karşılaşmasını Levent Güven, Şaban Çolak ve Recep Değirmenli hakem üçlüsü yönetti.

İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin normal süresi  1-1 berabere sonuçlanınca karşılaşma uzadı. Uzatma dakikalarında taraflar eşitliği bozamayınca şampiyonu penaltı atışları belirledi. Penaltılar sonunda Hamidiye, Yenikaraağaç’ı 3-1 yenerek Köyler Liginin en büyüğü oldu.

Final maçının ardından kupa törenine geçildi. Açılış konuşması yapan Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, başarılı bir organizasyonu daha geride bıraktıklarını söyledi. Köyler Ligi’nin dostluk ve kardeşliği pekiştirdiğini dile getiren Sağlam, “Çok başarılı turnuvayı ilçe halkımıza ve köylerimize ulaştırmış olmanın gururunu yaşıyorum. Toplam 550 kişiye aktif spor yaptırma olanağı sağlayan bu organizasyon başarısını giderek arttırıyor. 3 yıldır süren Köyler Ligi’nde emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

2008 yılında başlayan Köyler Ligi’nin her geçen yıl ülke genelinde büyük yankı uyandırdığına dikkat çeken Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, “Köyler Ligi’nin bu denli ilgi görmesi, ne kadar güzel bir organizasyon yaptığımızın kanıtıdır. Köylerimizdeki genç kardeşlerimize spor yaptırarak, amatör sporumuzun alt yapısını güçlendirmeyi hedefleyerek başlattığımız Köyler Ligi’nin son derece ilgi görmesinin yanında Türkiye’ye de örnek gösterilmesi ne kadar doğru bir adım attığımızın göstergesidir” diye konuştu.

Kaymakam Dursun Balaban, 3 yıl önce başlayan turnuvada köyler arasındaki dostluk ve kardeşliğin pekişmesini ve gençlerin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmesini amaçladıklarını belirtti. Balaban, bu amacın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “İlçemizin amatör spor alt yapısını oluşturan bu organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, “Heyecan dolu bir final izledik. Köyler Liginin güzelliği içimizi ısıtıyor. İlk başlama vuruşundan şu ana kadar organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” şeklinde sözlerini bitirdi.

Daha sonra AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem tarafından turnuvada dereceye girenler ile katkı verenlere kupa ve ödülleri verildi.

Bu arada şampiyon olan Hamidiye’ye ödüller yağdı. Sütaş A.Ş., LCD televizyon ile Süt kupası, TD Tarım (Akdeniz Tohum) tarafından Antalya’nın 5 yıldızlı bir otelinde 2 gece 3 gün tatil, Matlı A.Ş.’den buzdolabı ve Ova Köyleri Sulama Birliği’nden de şampiyona eşofman takımı hediye edildi.

Diğer taraftan Karacabey Ziraat Odası, hakemler için müsabakalarda kullanılmak üzere telsiz, Belediye’den bir takım yağmurluk, Gölecik İçme Suyu Birliği’nden bir takım eşofman, Ticaret Borsası’ndan forma, Mustafakemalpaşa Süt Üreticileri Birliği’nden antrenman çantası, Gönen Süt Üreticileri Birliği’nden futbol topu, Bandırma, Manyas, Biga ve Çan Üretici Birliklerinden de takımlara verilmek üzere birer altın verildi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.