Karaca; “Bakan Çelik, çiftçiden tam not aldı”

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in, Karacabey ziyaretinde üreticiler üzerinde çok olumlu bir izlenim bıraktığını söyledi.
Karaca, “Çok deneyimli ve başarılı bir siyasetçi olan hemşerimiz Sayın Faruk Çelik sektör dışından olmasına karşın, Tarım ve Hayvancılık konusunda gerek öncelikleri, gerekse konulara hâkimiyeti bakımından çiftçilerimizden tam not aldı” dedi.
Karaca, Bakan Faruk Çelik’in Karacabey’deki ziyaretinde değindiği konuları şöyle sıraladı;
“1. Daha önceki yönetimler tarafından hazırlanan fakat bir türlü işlerlik kazanamayan HAVZA projesi. Bakan’ımız derhal bu projeyi ele almış olup, projenin sulama imkânları ile beraber yürütülmesi gerektiğini ortaya koyması, üretim planlaması için çok büyük bir katkı sağlayacaktır.
2. Ticaret Borsalarının tüm gelirlerini sağladığı Tarım ve Hayvancılık sektörüne daha yararlı olabilmesi için, ürün pazarlaması için çalışmalar yapılması gereğini ortaya koyması (lisanslı depoculuk gibi) memnuniyet vericidir. Yöresel ürünlerin marka tescillerinin yapılması ve çiftçilerin ürünlerinin değer fiyatına pazarlanması konusunun Ticaret Borsalarının asli görevi olması gerektiğini belirtmiştir (Karacabey Ticaret Borsası kısmen bu görevi yerine getirmektedir).
3. Üretici Birliklerinin güçlendirilmesi ve üreticinin tarımsal sanayici karşısında güçlü olması gerektiğini belirtmesi de diğer önemli bir konu olmuştur.
4. Yem ve gübrede gerçekleşen KDV indirimlerinin gerçekten üreticiye yansıyıp yansımadığının da Bakanlık tarafından takip edileceğinin de belirtmesi biz üreticileri rahatlatmış ve güven vermiştir.
5. Süt pazarında olan problemlere de değinen Sn. Faruk Çelik bu konu hakkında da çalışmalarından bahsetmiş ve süt üreticilerimizi ilerleyen dönemler hakkında umutlandırmıştır.”
Karaca son olarak, “Daha birçok önemli konuya temas eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sayın Faruk Çelik ilçemizdeki ilk toplantısında üreticilerimiz tarafından takdir görmüş olup, olumlu bir intiba bırakmıştır. Bizlerin de kendisine yardımcı olma açısından her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu ifade ederiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.