Karacabey’in gelecek vizyonu belirleniyor

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu tarafından birlikte düzenlenen “Karacabey Sempozyumu” dün başladı.
Karacabey’in sorunlarının çözümüne yönelik önerilerde bulunmak ve gelecek vizyonunun belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 3 Ekim’e kadar sürecek sempozyumda Karacabey’in, tarihi kültürel ve sanatsal değerleri, doğal kaynakları, çevre ve turizm değerleri, tarım ve hayvancılığı, eğitimi, sağlık ve sportif yönü, kentleşmesi, sosyal yapısı, sanayi, ticaret ve ekonomik yapısı ele alınacak.
KTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılışında söz alan; KTSO Başkanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Naci Güncü, Sempozyum Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar, Sütaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Karacabey’in geleceğinin planlanmasına yönelik açıklamalarda bulundu.
Karacabey Sempozyumu’nun açılış konuşmasını yapan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, İstanbul-İzmir-Çanakkale güzergâhında geçiş noktası olan ilçemiz, bereketli toprakları ve sayısız değerleri ile herkes tarafından tanınmakta ve bilinmektedir. Kısa zamanda tamamlanacak İzmit-İzmir otoyolu ve hızlı tren, ilçemizin Bursa ve Balıkesir’i birleştirecek kesişme noktasında yer almasını sağlayacaktır. Bu yatırım ile Bursa’nın genişleme istikametinde olan ilçemiz, İstanbul’un yeniden yapılandırılması projeksiyonunda gelecek yatırımlara kapısını açarak Güney Marmara’nın üretim ve lojistik üssü olmaya adaydır” dedi.
Sempozyum Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak ve Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar’ın organizasyon anlamında verdikleri bilgilerden sonra Karacabey TSO geçmiş dönem Meclis Başkanı ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel de Sütaş’ın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Karacabey Belediye Başkanı Özkan: Karacabey’in değerlerinin bilinmesini sağlamalıyız
Sempozyumun açılış konuşmaları bölümünde konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, “Karacabey denince akıllara ilk olarak soğan, domates, salça, Yeniköy (boğaz) ve Karacabey’in lojistik konumu gelmektedir. Ama Karacabey değişiyor. Bu nedenle önce Karacabeylilerde Karacabey’in değerlerinin bilinmesini sağlamalıyız. Karacabey markasını arttırmamız, kentlilik bilinci ve aidiyet hissini oluşturmamız ve Karacabey’i kentlerin, şehirlerin rekabetinde ön plana çıkartmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu da Karacabey’in yüzyıllardır hep üretim faaliyetinin içinde olduğunu belirtirken, “Karacabey’i yeni fırsatlar bekliyor, üretimin daha da artacağını düşünüyorum” dedi.
U.Ü. Rektörü Prof. Dr. Ulcay: Karacabey çekim merkezi haline gelecek
Bu bölümde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, bölgesel kalkınmanın planlamada önemli yerinin bulunduğunu hatırlattıktan sonra, küresel düşünüp yerelde harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay konuşmasını şöyle sürdürdü; “Otoyol projesi Karacabey’in fırsatlarını arttıracak, ileri teknoloji OSB de Karacabey’i daha önemli bir çekim merkezi haline getirecektir. 3. jenerasyon yeni limanın bu bölgeye, Karacabey ile Bandırma arasına kurulması gerekiyor. Üniversite olarak biz bu konuları önemsiyoruz. Bilhassa bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutladığımız Karacabey Meslek Yüksekokulu da çok değişik alanlarda Karacabey’e önemli kazanımlar sağlamaktadır.”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Karlık: Karacabey’in 50 yılı planlanacak
Sempozyumun açılış bölümünde son olarak konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da, toplantıda ele alınacak konularla Karacabey’in gelecek 50 yılının planlanacağını belirtirken, “Karacabey Bursa’ya her anlamda önemli katkılar sağlayan bir ilçemizdir. Bu nedenle Bursa Büyükşehir Belediyemiz Karacabey’e bu yıl 13 milyon TL’lik bir yatırım yapmıştır ve yıl sonuna kadar bu yatırım tutarı 50 milyon TL’yi bulacaktır. Ayrıca arıtma tesisi için 40 milyon TL, içme suyuna 60 milyon TL ve kanalizasyon ile yağmur suyuna da 90 milyon TL olmak üzere toplam 190 milyon TL’lik yatırım ile Karacabey’in gelecek 50 yılı planlanmakta ve geleceği garanti altına alınmaktadır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından araştırmacı-tarihçi yazar Şaban Yalazı’nın başkanlığında gerçekleştirilen “Karacabey’in Dünü Bugünü ve Geleceği” başlıklı panelde ise Prof. Dr. İsmet Arıcı, BEBKA Planlama Uzmanı Serhat Karasungur, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ve Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy farklı alanlardaki sorunları ve çözüm önerilerini ele aldılar.
2 gün boyunca toplam 45 bildiri ve tebliğin sunulacağı Karacabey’in dünü, bugünü, geleceği konulu paneliyle başlayan sempozyumun ilk günü, ‘tarih, kültür, sanat’; ‘doğal kanyaklar, çevre, turizm’; ‘tarım ve hayvancılık’; oturumları ile tamamlandı. İkinci gününde, ‘tarım, havancılık’; eğitim, sağlık, spor’; kentleşme, sosyal yapı’; ‘sanayi, ticaret ve ekonomi’ oturumları ile devam edecek. Karacabey Sempozyumu, 3 Ekim 2015 Cumartesi günü yapılacak olan Teknik ve Kültürel Gezi ile sonlanacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.