“Karacabey’in geleceği ipotek altına alınıyor”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda Belediye Başkanı Ali Özkan’a verilen 30 milyonluk borçlanma yetkisi hakkında yazılı basın açıklaması yaptı.
Tanrıverdi Belediye Başkanı Ali Özkan’ın sonraki döneme dahi borç yüklediğini savunarak şu sözlerine yer verdi; “Haziran Ayı Belediye Meclis Toplantısında, AKP’li Meclis Üyelerinin onayıyla Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a 30.000.000 TL borçlanma yetkisi verilmiştir. Borçlanma yetkisinin verilmesine CHP’li ve MHP’li Meclis Üyeleri red oyu vermişlerdir.
Borçlanmanın nedenleri arasında ise, içkili yerlerin şehir dışına taşınması, hayvan damlarının şehir dışına taşınması, Öğretmenler Parkının (TOKİ yanı) tamamlanması, Hal Binasının ve kamyon garajının yapımı, vergi dairesinin yıkılarak otoparka çevrilmesi, ilçemize yeni otoparklar kazandırılması sayılmaktadır.
Bu günlerde Belediyemiz ilk etapta yaklaşık 5.000.000 TL’lik bir kredi arayışına girmiştir. İşin ilginci bu kredi 7 yıl vade ile aranmaktadır. 7 yıl vade demek, bırakın bundan sonraki dönemi, bir sonraki döneme dahi borç yüklemek anlamına gelmektedir.
Şu andaki mevcut yerel iktidar, görev süresinin neredeyse 3,5 yıllık kısmını tamamlamış, geriye 1,5 yıllık bir çalışma süresi kalmıştır. Bundan sonra yapılacak uzun vadeli borçlanmalar ile bir sonraki çalışma dönemi ipotek altına alınmaktadır. Basit bir kaç örnek verecek olursak, işte Öğretmenler Parkı oradadır; 3,5 yıldır bir tek çivi bile çakılmamıştır. Giderayak borçlanma yetkisi alınarak, parkı hayata geçirmek şimdi mi aklınıza geldi? Vergi dairesini yıkıp, yerine otopark yapacağınızı söylüyorsunuz; o halde neden önce Hükümet Binasının arkasındaki otoparkı yıkıp, yerine işlevsiz bir bina diktiniz? Otopark sorununun kanayan bir yara olduğunu herkes biliyor ama; neden önce yeni bir otopark kazandırıp sonra mevcut olanı ortadan kaldırmadınız? Hayvan damlarını da, içkili yerleri de isteseydiniz şimdiye kadar şehir dışına çıkarabilirdiniz.
Eğer erkene alınmazsa 2019 yerel seçimlerinden önce 1-2 tane daha temel atma töreni yapabilirsiniz. Bundan sonra yapmaya kalktığınız her iş, Karacabey Halkı tarafından seçim yatırımı şeklinde algılanacaktır. Görev sürenizin başından beri neden bir şey yapmadığınız sorgulanacaktır. Bundan sonraki seçimlerde halkımızın karşısına yeni başlanmış veya yarım kalmış projelerle çıkmak ve bunları tamamlamak için oy istemek size fayda sağlamayacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.