Karacabey’in GAP’ı gerçekleşiyor!

Matlı, Gölecik Barajı ihalesinin yapıldığını müjdeledi:

AKP Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı, Gölecik Barajı ihalesinin yapıldığını duyurdu.

Milletvekili Matlı, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı’dan Yeşildere ve Gölecik Barajı konusundaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Matlı ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Karacabey’in yarım asırlık rüyasını hayata geçirmeyi sağlayacak barajlardan Gölecik Barajı proje ihalesinin gerçekleştiğini tüm halkımızla paylaşmak istiyorum.

İhaleyi alan firma 400 gün içerisinde projeyi tamamlayacaktır. 2013 yılının sonuna doğru tamamlanacak projenin ardından inşaat ihalesi yapılıp inşaatına başlanacaktır. Sulanabilir nitelikteki tarım arazilerinden 4 bin 500 hektarlık kısmının cazibeli olarak sulanacağını ve Karacabey’e yılda 8,40 hm³ içme suyu temin edilecektir. Gölecik Barajı’nın bir özelliği daha vardır ki, o da sulamadaki maliyetinin düşüklüğüdür. Çünkü Gölecik Barajı ile sulanacak.

45 bin dekarlık tarım alanında hiçbir enerji maliyeti yüklenmeyecek ve sulamalar tamamen Gölecik Deresi’nin cazibe akışıyla çiftçilerimize ulaşacak. Artık bu konuda somut adımlar atarak projeleri bir bir gerçekleştireceğiz. Karacabeyliler’in yarım asıra yakın özlemini sona erdirmenin mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz.”

Yeşildere Barajı ile ilgili de kamuoyunu aydınlatan Matlı, “Yeşildere Barajı, şu aşamada projesi tamamlanmak üzere olup 2013 yılında inşaat ihalesi yapılıp hemen inşaatına başlanarak en kısa sürede Karacabey halkının hizmetine girmesi beklenmektedir. Yeşildere Barajı’nın ise sulanabilir nitelikteki tarım arazilerinden 2 bin 346 hektarını cazibe ile bin 170 hektarını da pompaj ile sulayacağını ve toplamda 3 bin 516 hektarlık tarım arazinin sulanmasını sağlayacaktır.

Bölge halkımızdan aldığımız güçle iktidar dönemimizde Mustafakemalpaşa ve Karacabey’e unutulmayacak eserler ve hizmetler kazandırmanın peşindeyiz. Vatandaşlarımızın desteğini iktidar gücümüzle birleştirerek, çok sayıda yararlı projeyi bölgemizde yüzümüzün akıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum.

Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Bandırma köylerindeki arazilerin tarım sulamasına büyük ferahlık getirecek barajlar ile Karacabey Ovası’nın ülkemizde yine ışıldayacağını ve bölge tarımının daha da gelişmesini beklemekteyiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.