Eker Gıda’dan “Üniversite” açılımı

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu ile Eker Gıda arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle bölgede kalifiye eleman yetiştirilmesi sağlanacak.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonu'nda gerçekleştirilen protokolle, üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğinin somut adımlarından birisinin atılmasını sağladı. Protokol 1 yıllık olacak ve desteklendiği sürece yenilenecek.

Protokol kapsamında öncelikle Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu öğrencileri yararlanacak. Süt ve süt teknoloji ile gıda ve gıda teknolojisi bölümünden 90 öğrenci faydalanacak. Süt ürünleri teknolojisi bölümünden okula en yüksek puanı alan ilk 3 öğrenciye Eker Gıda burs imkanı sunacak. Protokolün, gıda işleme bölümü süt ürünleri teknolojisi programı için uzman eleman ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Protokolün orta ve uzun vadede önem taşıdığını belirten Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ. Genel Müdürü Ahmet Eker, “Süt ürünleri sektörü son 6 ile 1 yıl arasında değişim göstermeye başladı. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yeni tebliğler çıkardı. Bu tebliğlerde gıda işletmelerine yükümlülük yükleniyor. Protokol Mustafakemalpaşa ilçesindeki gıda işletmelerine ve bize yararlı olacak. Oradaki üretim kalitesini arttıracak. Bu konuda her türlü destek vermeye hazırız” dedi.

Eker Gıda'nın başarılı öğrencilere burs vereceğini belirten Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, “Daha kaliteli öğrencilerin bu programları seçmesi adına bize avantaj sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kamil Dilek ve Ahmet Eker, protokol sözleşmesini imzaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.