Belediye sözünü tutmadı!

Karacabey çiftçisi, arazi yollarının düzenlenmesini istiyor:

Karacabey’de Belediye’nin söz vermesine karşın ilgisiz kaldığı arazi yollarının düzenlenmesini Mustafakemalpaşa’dan gelen greyderin yapması çiftçilerin tepkisine neden oldu.

            Belediye Başkanı Ergün Koç’un, geçtiğimiz Nisan ayında Başkan Yardımcıları Seçkin Eken, Nurgül Özatilla ve Belediye Meclis Üyesi Raif Kayacan ile birlikte düzenleme yapılacak yollarla ilgili sözünü anımsatan çiftçiler, her şeyin lafta kalmasını eleştirdi.

Konuyla ilgili Ziraat Odası ve Çiftçi Mallarını Koruma Derneği’ne de yoğun talepte bulunduklarını belirten çiftçiler, Belediye’den arazi yollarının düzenlenmesi konusundaki isteklerine olumsuz yanıt verildiği ve “Şu an greyderin işi var” diyerek ilgisizce yaklaşıldığını ileri sürdü.

Bunun üzerine Mustafakemalpaşa’dan destek istediği ve bu talebin de hemen karşılandığını belirten çiftçiler, “Bu nasıl bir Belediyecilik anlayışıdır? Belediye Başkanı, ilçe girişine astığı‘Çiftçisiz ülke olmaz’ yazısının karşısına geçip Nisan ayında açıklama yapıyor. Arazi yollarının düzenleneceği sözünü veriyor. Ancak gelin görün ki şu ana kadar hiçbir şey yapılmadı. Komisyon kurulduğunu söyledi. Üzücü olan Karacabey çiftçisine Mustafakemalpaşa’nın sahip çıkmasıdır. Bu Karacabey Belediyesi’nin ayıbıdır.

Yakında domates toplamaları başlayacak. Mustafakemalpaşa’dan gelen greyder 2 gün hizmet verecek. Ancak bazı önemli arazi yollarının da düzenlenmesi gerekiyor. Belediye’den verdiği sözü yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.

Diğer taraftan Toprak Mahsulleri Ofisi’nde çiftçilerin kullandığı tuvaletin tıkanması üzerine Belediye’den vidanjör istendiği ancak 210 lira bedel talep edildiği belirtilirken, bu sıkıntının da Mustafakemalpaşa’dan ücretsiz gelen vidanjörle karşılandığı ileri sürüldü. Belediye’nin resmi bir iş için bile para talep etmesi büyük eleştirilere neden oldu.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.