“Karacabey’i birlikte yöneteceğiz”

Karacabey’deki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, “Kenti birlikte yöneteceğiz, ortak akılla sorunlara çözüm bulacağız” mesajı verdi.
Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası başta olmak üzere sulama birlikleri, hemşehri, spor dernekleri gibi STK yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Ali Özkan, “Mesele birikim ve ayakları yere basan projeler üretme meselesidir. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük edeceği projelerle, artık zengin toprakların fakir bekçisi olmaktan çıkmayı hedefliyoruz. O yüzden de üçlü olsun, Karacabey güçlü olsun diyoruz” dedi.
Özkan, “Katılımcı, akıllı, kültürel, hizmet, çevre dostu ve sosyal belediyecilik” kapsamında birçok yeni hizmeti hayata geçirmeyi planlandığını bildirdi.
“AK Parti, milletimizin sesine, hem ülke genelinde hem de yerel yönetimlerde kulak verdi. Bütün yaşayanları etkileyen kararlarda hemşehrilerin görüşlerinin, isteklerinin ve ihtiyaçlarının yönetime iletilmesi, yönetimin de yaptığı ve yapmayı planladıkları ile ilgili genel halk ve sivil toplum kuruluşları ile daha etkin diyalog kurması için çeşitli mekanizmalar geliştirilecektir” diye konuşan Ali Özkan, şunları söyledi;
“Mahalleye yapılacak park, çevre düzenlemesi, trafik düzeni, imar uygulamaları, gibi çalışmalarda semt sakinleri, cami dernekleri, okul aile birlikleri, mahalle koruma ve güzelleştirme dernekleri gibi sivil toplum kuruluşları kadar site yönetimlerinin de katılımının sağlanacak.
Mahalli yönetimlerde, gerçek anlamda katılımcılığı sağlamak, vatandaşları sadece 5 yılda bir oy veren pasif katılımcılar olmaktan çıkarmak için, belediyelerin halkın görüşüne başvurma yöntemleri geliştirilecek.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.