“Haram para ve rüşvetin hesabını sorun!”

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur’un seçim bürosu açılışına katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yolsuzluk iddiaları üzerinden AK Parti hükümetine yüklendi.
Tayfur’un Gazi Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışını yapmak için Karacabey’e gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 333 araçla çatrıkta karşılandı. Vural’ı yoğun bir kalabalıkla karşılayan MHP’liler, konvoy halinde seçim bürosuna gelerek gövde gösterisi yaptı.
“AK Parti’ye iyi bir ders verin!”
Büyük bir coşkunun yaşandığı açılışta, yerel seçimler ve ülke gündemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Vural, AK Parti’ye iyi bir ders verilmesi gerektiğini söyledi.
Açılışa, Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın yanı sıra, İl Başkanı Hasan Toktaş, İlçe Başkanı İsmail Tezcan, Karacabey Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
“Ülke nereye getirilmek isteniyor?”
Açılış töreninde konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçimlerin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, Türkiye’nin nereye gittiğini sorguladı. Milli mücadele sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmek istendiğini dile getiren Oktay Vural, “Bazı meseleler vardır ki, oylar buna göre belirlenir. Ülke nereye getirilmek isteniyor. ‘Çanakkale geçilmez’ diyen ecdadımızın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti iyi yönetilmiyor. Bir Türkiye düşünün ki, 36 etnik gruba bölünmek, milli benlik ortadan kaldırılmak istensin. Ayırma olursa nasıl beraber olacağız. Karacabey Diyarbakır’ı, Diyarbakır da İzmir’i anlamazsa nasıl birlikteliği sağlayacağız. İşte 30 Mart, bu ülkeyi bölmek isteyenlere iyi bir cevap olmalıdır.
“Özerlik asla kabul edilemez”
Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Özerlik asla kabul edilemez. Ama iktidar partisi bunu söyleyemiyor. Hatta AKP Bursa Milletvekili de olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP’lilere, ‘Özerlik sizin hakkınızdır’ diyebiliyor.
Bunlar ne yapmaya çalışıyor? Birilerinin bunlara ‘dur’ demesi gerekiyor. Çözüm sürecinde yolun sonu neresidir, anlatamıyorlar. AKP, haddini bilmelidir. AKP’ye oy veren vatandaşlarımıza sesleniyorum; lütfen hesap sorun. Ayakkabı kutularından, hatta banyo keselerinden çıkan dolarların hesabını sorun. Haram para ve rüşvetin hesabını sorun. Başbakan 22 Mart’ta Bursa’ya gelecek. Ona, ‘1 milyar Euro’nun villada ne işi var’ diye sorun. Senin Bilal oğlanla Karacabey’de Bilal arasında ne fark var, ey Başbakan. Bunlar haram parayla Umre’ye bile gittiler, sevgili Karacabeyliler!
Bu ülkede rüşvet ve yolsuzluğu bulanları cezalandırdılar. Basına, televizyonlara kısıtlama getirdiler. Eğer siz halk olarak hesap sormazsanız, bu ülkenin sonu iyi değil. İşte tapeler, işte telefon konuşmaları. Her şey apaçık ortada. İnkar ediyorlar, ‘montaj’ diyorlar. Peki bunlar, Allah katında hesap zamanı geldiğinde tüm günah ve sevapları anında yazan meleklerin yazdıklarına da mı montaj diyecekler? Bu paranın hesabını verecekler, yüce divanda yargılanacaklar.
“Elektrik borcu olana destek verilmemesini vekiliniz de onayladı”
Karacabey, çiftçi memleketi. Ancak gel gör ki, çiftçi perişan. Güzelim Karacabey’de meralarınıza kadar göz diktiler. Yeni bir kanun çıkardılar. Bundan böyle sulama için elektrik borcu olan çiftçiye destekleme vermeyecekler. AKP’li Bursa milletvekilleriniz de bunu onayladı.
“Tayfur ve Koçdemir’e güçlü destek verin”
30 Mart’ta Karacabey’de Ayhan Tayfur’a, Bursa’da da Kadir Koçdemir’e güçlü destek verin. Bu AKP’ye hesap sorun, iyi bir ders verin. Aksi halde Türkiye karanlığa doğru iyice sürüklenecek. Oylarınıza sahip çıkın. MHP’ye verilecek her oy, bölücü virüsün başına vurduğumuz bir balyoz olacaktır. 30 Mart seçimleri, ‘birlikteliğimizi parçalamak isteyenlere’ cevap niteliğinde olacak ve özerklik hayali kuranların, MHP güçlendikçe bu hayalleri kursaklarında kalacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti devleti adının tartışıldığı, ortak değerlerin yok edilmeye çalışıldığı bir ortamda nasıl birlikte yaşayacağız? Birbirimizi anlamazsak nasıl millet olacağız? 30 Mart`ta bu birlikteliği parçalamak isteyenlere cevap verme seçimini gerçekleştireceğiz?” dedi.
‘Özerk Kürt Bölgesi ve ana dilde eğitim` vaadi verildiğini ileri de süren Vural, konuşmasının ardından seçim bürosu açılışını gerçekleştirerek Karacabey`den ayrıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.