Karacabey’e üvey evlat muamelesi mi?

Spor Bakanlığı, 2015’te Karacabey’e 1, Mustafakemalpaşa’ya 15 milyon verecek!

*M. Fehmi Gerçeker Stadı’nın iyileştirilmesi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun tüm yıl hizmet verebilmesi için üzerinin kapatılması planlanıyor. Her iki yatırım için 500’er bin TL ön görülüyor.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın M. Fehmi Gerçeker Stadı ile ilgili yaptığı girişimler sonuç verdi. Özkan’ın, stadın bakımdan geçirilmesi gerektiğini belirtmesinden sonra ödenek haberi Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, belediye ve ilçe başkanlarını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile buluşturdu. Ziyarette başkanların talepleri olumlu bulan Bakan Kılıç, projelerin hayata geçirilmesi için gerekenleri yapma sözü verdi.
Bakanlık yatırımlarıyla ilgili bilgi alan başkanların taleplerini de tek tek dinleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yapılması istenen projelerin toplam maliyetinin yaklaşık 60 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Bir süre önce Bursa’ya gittiğini ve bazı projelerin yapılması planlanan alanları incelediğini belirten Kılıç, “Amacımız planlanan tüm yatırımları projelendirmek ve hızla hayata geçirmektir” dedi. Söz konusu projelerin tamamının 2015 yatırım planına alınacağı müjdesini veren Bakan Kılıç, “Gençlerimizin kaliteli vakit geçirecekleri çok sayıda tesis yaptık. Bundan sonra da yatırımlarımız aynı hızla devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
Milletvekili Hüseyin Şahin’de toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarında gençlerle ilgili projelere büyük önem verildiğinin altını çizdi. Vekil Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Bursa için hedefledikleri projeleri hayata geçirmek konusunda kararlı bir tutum sergilediğini belirterek, “Çok verimli bir toplantı yaptık. Sayın Bakanımız, Bursa’ya güzel müjdeler verdi. Projelerin hayata geçmesi için bizde gereken hassasiyeti göstereceğiz” diye konuştu.
Bursa ve ilçelerinde yapılması planlanan yatırımlar şöyle sıralandı:
Karacabey ilçe stadının iyileştirilmesi ve havuzun üzerinin kapatılması:
Karacabey ilçe stadının iyileştirilmesi planlanıyor. Çalışmanın maliyeti yaklaşık 500 bin TL ön görülüyor. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun tüm yıl hizmet verebilmesi için üzerinin kapatılması planlanıyor. Bu yatırımın maliyeti de yaklaşık 500 bin TL ön görülüyor.
Mustafakemalpaşa Gençlik Sosyal Yaşam ve Spor Merkezi:
Mustafakemalpaşa’ya, Gençlik ve Sosyal Yaşam Merkezi yapılması planlanıyor. Tesisin maliyeti yaklaşık 15 milyon TL ön görülüyor.
Orhangazi Futbol Sahası:
İlçedeki, amatör takımların antrenman ve müsabakaları yapılması için UEFA kriterlerine uygun futbol sahası yapılacak. Tesisin maliyeti yaklaşık 700 bin TL ön görülüyor.
Gürsu Gençlik Merkezi:
Gürsu’ya İnegöl ve Gemlik’teki Gençlik Merkezleri ölçeğinde Gençlik Merkezi yapılacak. Tesisin maliyeti yaklaşık 1 milyon TL ön görülüyor.
Kestel Futbol Sahası:
İlçede sentetik yüzeyli ve FIFA kriterlerine uygun futbol sahası yapılması planlanıyor. Tesisin maliyeti yaklaşık 700 bin TL ön görülüyor.
İznik Spor Salonu:
İznik’e 2 bin kişilik spor salonu yapılması planlanıyor. Tesisin maliyeti yaklaşık 5 milyon TL ön görülüyor.
Yenişehir Spor Salonu:
Yenişehir’e İznik’teki gibi 2 bin kişilik spor salonu yapılması planlanıyor. Tesisin maliyeti yaklaşık 5 milyon TL ön görülüyor.
İnegöl Kapalı Havuzu:
İnegöl’e kapalı yarı olimpik yüzme havuzu yapılması planlanıyor. Tesisin maliyeti yaklaşık 2 milyon TL ön görülüyor.
Gemlik Çok Amaçlı Spor Salonu:
Gemlik’e çok amaçlı spor salonunu yapılması planlanıyor. Tesisin maliyeti yaklaşık 2 milyon TL ön görülüyor.
Osmangazi Okçuluk Salonu:
Bakanlık tarafından Bursa’da Kapalı Okçuluk Salonu yapılması planlanıyor. Tesisin Maliyeti yaklaşık 5 milyon TL ön görülüyor.
Yıldırım Gençlik Ve Spor Tesisleri:
Yıldırım’a 4 bin kişilik, alt kısımlarında müstakil antrenman salonları bulunan spor salonu, gençlik merkezi sentetik zeminli futbol sahası ve tenis kortları yapılması planlanıyor. Tesisin maliyeti yaklaşık 20 milyon TL ön görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.