Gölecik Barajı’na “DSİ” sözü

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Devlet Su İşleri Bursa 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak ile yaptığı görüşmede Gölecik ve Yeşildere Barajı’nı masaya yatırdı.
Belediye Başkanı Ali Özkan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa ziyaretinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gölecik Barajı üzerine değerlendirmede bulunmuştu. Bunun üzerine Başkan Ali Özkan’ı ziyaret eden DSİ 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Gölecik Barajı inşaatının kısa sürede başlayacağını söyledi.
İnşaatına başlanan Yeşildere Barajı ile ilgili konuların da değerlendirildiği toplantıda konuşan Nazmi Koçak, “Yeşildere Barajı’nın inşaatına başlandı. Sıra Gölecik Barajı’na geldi. Yakın zamanda çalışmalara başlayacağız. Kurumlar arası diyalogu güçlendirmek istiyoruz. Böylelikle daha verimli olacağımızı düşünüyoruz.
Ayrıca, dere yataklarında Müdürlüğümüze ait ekilebilir alanları Belediye’ye devretmek istiyoruz” dedi.
Söz konusu devir gerçekleştiğinde DSİ’ye ait dere yataklarındaki bin 700 dönüm arazi Belediye’ye geçecek. Böylelikle çiftçilerin bu alanlardan faydalanması sağlanılacak. İki kurum arası yapılacak protokolle birlikte ilk etapta derelerin ıslahına başlanılacak. Islah çalışmalarının Kurşunlu Deresi ile Çamlıca Mahallesi’nde yer alan Hocanın Deresi’nde başlayıp yılsonuna kadar ihaleye çıkarılması planlanıyor.
Toplantının bir diğer konusu, Bursa istikametinden Karacabey girişine kadar DSİ’ye ait orta refüj ve yol üzerindeki boş alanların düzenlenmesi oldu. Başkan Özkan’ın bu talebine olumlu baktıklarını belirten Çolak, söz konusu çalışmanın bir an önce gerçekleşmesi için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.