Karacabey’e hizmet yağacak!

Belediye Başkanı Ergün Koç, yapılacakları anlattı:
Karacabey Atatürk Kültür Parkı’na yapılacak yarı olimpik yüzme havuzu ile TOKİ konutları çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ergün Koç, ilçeye yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi.
            Temeli kazılmaya başlayan yarı olimpik yüzme havuzunun Ocak ayında hizmete gireceğini müjdeleyen Koç, havuzun temelinden çıkan topraklar ile Soğan Pazarı yanındaki çöplüğün kapatılacağını duyurdu.
            Soğan Pazarı’nı modernleştirileceğini dile getiren Koç, buradaki mahrukatçılar için de yeni yerler yapılacağını belirtti. Başkan Koç, şehir içinde inşaat malzemesi satan işyeri depolarının ve vatandaş tarafından hoş karşılanmayan içkili yerlerin söz konusu bölgeye taşınacağını vurguladı. Çöplüğün toprakla kapatılıp asfaltlandıktan sonra kamyon parkı olarak kullanılacağını belirten Koç, bundan sonra çöplerin ise yeni alınacak TIR ile Bursa Hamitler Çöplüğü’ne taşınacağını söyledi.
            M.Fehmi Gerçeker Stadı arkasındaki boş arazilere de değinen Koç, buraların yeşillendirilip, kamelya ve spor aletleri ile halkın yararlanabileceği bir yer haline getireceğinin altını çizdi.
            Ayrıca, temelleri kazılmaya başlayan TOKİ konutlarını yerinde inceleyen Başkan Koç,  Şantiye Şefi İlyas Ada’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 456 konuttan ve 1 ilköğretim okulundan oluşan yatırımın 18 ayda teslim edileceğini belirten Şantiye Şefi İlyas Ada, konutların genellikle 2+1 dairelerden oluşacağını belirtti.
            Karacabey gündeminden düşmeyen Tahıl Dükkânları için de açıklamalarda bulunan Başkan Koç, yasal yoldan yıkımın yapılacağını ve altı otopark olmak üzere, üstüne sağlık ocağı yapılacağını dile getirdi.
            Projelerin bir kısmının bu yılsonuna kadar biteceğini vurgulayan Koç, tamamının ise gelecek yıl içinde biteceğini belirtti.
Tahıl dükkânındaki birkaç esnafın anahtarını teslim ettiğini belirten Koç, diğer esnafların ise hukukun arkasına sığınarak toplumun hak ve iradesini engellediklerini söyledi.
            Başkan Koç, Tahıl Dükkânları hakkında Belediye Başkanlığı tarafından 07.11.2007 tarihinde gündem dışı olarak gündeme alınan Meclis Kararına değindi. Koç, “Cumhuriyet Alanı’ndaki trafik sorununa çözüm olarak, Tahıl Dükkânları yıkılarak daha modern bir işyeri ve otopark yapılmasını içeren kararda, esnafın mağduriyeti giderilmesi için yapımı tamamlanan işyerlerini öncelikle şu anki kiracılara verilmesi oy birliği ile kabul edilmişti. Ancak, bu proje esnaf tarafından kabul edilmedi” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.