Okul Kantini ihale edilecek

Karacabey Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun kantin işletmesinin kiraya verileceğini duyuran Okul Aile Birliği Başkanı Vesile Yondemir, konuyla ilgili bilgiler verdi.
            İhalenin, 07 Eylül 2009 Pazartesi günü saat 14.30’da gerçekleştireceğini dile getiren Yondemir, aylık muhammel bedelin 300 TL. olacağını belirtti.
            Yondemir, Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nda yapılacak ihalenin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51/g maddesinden belirtilen pazarlık usulü ile yapılacağının altını çizdi.
            İhale hakkında detaylı bilgi için Okul Müdürlüğü’ne müracaat edilebileceğini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Vesile Yondemir, şu açıklamaları dile getirdi;
            “İhaleye aynı aileden 1.derece kan sıhhi hısımlardan sadece bir kişi katılabilir. Bunun aksinin ihaleden önce, ihale sırasında ve tespiti (öğrenilmesi) halinde ihaleye katılanlar yönünden ihale geçersiz addedilir ve sözleşme imzalanmaz. Yatırdıkları geçici teminat okul Aile Birliği hesabına irat (gelir) kaydedilir.
          Yapılan ihale sonucu işletme hakkını kazanan işletmeci, bir yıllık kira bedelinin (brüt işletme bedeli) % 6 oranında kati teminatı nakden ihalenin yapıldığı tarihten itibaren beş iş günü içinde Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun T.C. İş Bankası Karacabey Şubesi’ndeki 412824 nolu Okul Aile Birliği Kantin Hesabına yatırılacaktır. Dekontun ibrazı ile kantin kira sözleşmesi taraflarca okul idaresi huzurunda imzalanarak kantin yeri işletmeciye teslim edilecektir.
         İşletme hakkını kazanıp bu koşulları yerine getirmeyen kişi ihaleden tek taraflı olarak vazgeçmiş sayılarak yatırdığı geçici teminatın okul Aile Birliği Kantin Hesabı yararına irad kaydedilmesini kabul eder. Bu şekilde sözleşme yapmaktan tek taraflı olarak vazgeçmiş sayılan ihale katılımcısı, ihalede teklif olarak verdiği aylık net işletme bedeli üzerinden, yeniden ihale yapılarak sözleşme yapılana dek geçecek süre içerisindeki kira bedelini ödemeyi ihaleye katılmakla kabul ve taahhüt etmiş sayılır.
İstenen teminat ve belgeler:
1-T.C. vatandaşı olmak
2-Geçici teminat yatırmış olmak. (aylık muhammen bedelin % 100’ü olan  300-(Üçyüz) TL.
Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun T.C. İş Bankası Karacabey Şubesi’ndeki 412824 no’lu Okul Aile Birliği Kantin Hesabına nakit olarak yatırılacak ve dekontu ibraz edilecektir.
3-İkametgâh Belgesi
4-Nüfus Cüzdan fotokopisi
5-Cumhuriyet Savcılığından sabıkası olmadığına dair belge (aslı)
(Taksirli suçlar ile tescil edilmiş hükümler hariç olmak üzere hapis ve yahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit ve nitelikli zimmet,irtikap,rüşvet,hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma,dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, remi ihale ve alım satımlara fesat  karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolaylı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından  yoksun bırakılanlar ihaleye katılamaz)
6-Hükümet tabipliğinden sağlık raporu akciğer filmi ile beraber (aslı)
7-İhaleye katılacakların, ilgili meslek odasından adına kayıtlı kantin işletmesi bulunmadığına ve ihaleden men yasağı olmadığına dair belge.
10-Mesleki yeterlilik belgesi
(Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 17. maddesi ve 206/18 sayılı Milli Eğitim bakanlığı Genelgesi gereğince katılımcılardan 3308 sayılı Mesleki Eğitim kanunu Gereği öncelikle“KANTİN  İŞLETMECİLİK  USTALIK  BELGESİ” istenir. Ustalık belgesi yoksa, “Kantin İşletmeciliği Kalfalık Belgesi” bunların bulunmaması durumunda kantin işletmeciliği alanında kurs bitirme belgesine sahip olmak ihaleye katılmak için yeterli olacaktır. (Ancak; rekabet ortamının oluşması için ve ilçemizde bugüne kadar bu alanda hiç ustalık belgesi verilmemesi nedeniyle iştirakçilerden Ustalık Belgesi, Kalfalık Belgesi  ve Kurs Bitirme Belgelerinden en az birine sahip olanların ihaleye katılmaları komisyonun takdirine bırakılmıştır.)
11-İhale şartnamesi MUHSİN ÖZDAMAR İLKÖĞRETİM OKULU Müdürlüğü’nden temin edilecektir.
12-       A) İşin Niteliği : KANTİN
B) Kantin binası yapılmış olup, gerekli iç dizaynlar ihaleyi alan kişi tarafından yaptırılacaktır.
C) Kiralanan yerin teslim şartları:
Sözleşme onaylandıktan sonra Okul Müdürlüğünce teslim edilir.
D) İhaleyi yapıp yapmamakla, kantin ihale komisyonu yetkilidir. Uygun bedel tespitinde Kantin Muhammen Bedel Tespit Komisyonu Yetkilidir. Muhammen Bedel altında olmaz, olursa teklif geçersiz sayılır.
E) Vergi, resmi harçların kime ait olduğu:
Brüt Kira bedeli %3 arz bedeli ile net işletme bedeli olup,kalan tüm vergiler işleticiye aittir ve kiranın dışındadır. İşlemler işleticiye aittir.
F) Kira ödeme şekli ve şartları:
Aylık olarak kirasını ihale tarihini takip eden bir hafta içinde / sonraki ayları her ayın 01-10 tarihleri arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün T.C. Ziraat Bankası Karacabey şubesindeki 304000-9309835-5001 nolu hesabına nakden yatırılır.(ad-soyad- okul ismi ve ait olduğu ay belirtilecek) banka dekontu elden okul müdürlüğüne teslim edilecektir.
G) Kira sözleşmesinin bitiminde devir teslim işleri:
Yüklenicinin değişmesi durumunda: Yüklenici tarafından okula yaptırılan kantin binası ve sabit tesisi masrafları, kullanım süresi ve amortisman dikkate alınarak okul, aile birliği, varsa ilgili meslek odası temsilcisinin ve gerektiğinde bilirkişi katılımı ile oluşturulan komisyonca takdir edilen meblağ, yeni yüklenici tarafından eski yükleniciye ödenir.
H) İhtilafların çözüm yeri: Karacabey mahkeme ve icra dairesidir.
13-Gerekli belgeler ve geçici teminatın yatırıldığına dair makbuz ihale saatine kadar okul müdürlüğüne ihale metninde belirtilen şartlarda imza karşılığı teslim edilecektir.
14-Kati teminat ihale sonucunda tespit edilen aylık brüt işletme bedelinin bir yıllık kira bedelinin toplamının % 6 sı kadardır.
15-Halen okul aile birlikleri ile kantin sözleşmesi bulunan işleticiler, ihale komisyonu başkanı ve üyeleri ile okul aile birliğinin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin üçüncü dereceye kadar yakınları, sözleşmesi hukuki yolara müracaatla fesih edilip, hakkında bu konuda takip yapılanlar ile kendiliğinden terk edip gidenler 1 yıl süre ile kantin ihalelerine kabul edilmezler.
16-Vakıf-dernek ve şirketler ihaleye giremezler.
17-Sözleşme başlangıç tarihi 01.10.2009’ dur.
18-İhalenin yapılmasından sonra ihaleyi kazanan kişinin ihale ilan metni ve şözleşmedeki şartları taşımadığı sonradan tespit edilirse, okul aile birliği ihaleyi kazanan ile sözleşme yapmamakta yetkilidir.
19-İhaleye katılacak olan kişiler veya vekilleri ihale ilan metninde belirtilen yer ve saatte (07.09.2009 tarih- Saat: 14.30)  ihale yapılacak olan Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nda hazır bulunacaklardır.
20-İhaleyi yapıp yapmamak komisyonumuz yetkisindedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.