OSB Müdürü’ne büyük tepki

Fikret İlter’in Marzinç’çilerle işbirliği yaptığı söylentileri doruğa çıktı:
Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Marzinç’in kurmak istediği, ‘Baca Tozu ve Tufal Geri Kazanım Tesisi’nin yankıları her geçen gün biraz daha büyüyor.
            Mustafakemalpaşa’lı çevreciler, köy köy, dolaşarak “Tehlikeli Atık Geri Dönüşüm Projesi”nin tarım alanlarını nasıl yok edeceğini anlatırken, Marzinç’in gelmesine ön ayak olduğu ileri sürülen OSB Müdürü Fikret İlter’i hedef tahtası yaptı.
            Marzinç’le ilgili araştırma yapması için Marmara Ereğlisi ve Sakarya Kaynarca’ya gönderilen OSB Müdürü Fikret İlter’in birçok bilgiyi gizlediği ve “Zararsız” şeklinde rapor sunduğu belirtildi.
            Eski Belediye Başkanı Hayri Öztetikler’in Marzinç sürecini anlatırken adı geçen OSB Müdürü Fikret İlter’in, firmanın araştırılması sırasında görevini kötüye kullandığı iddialarıyla ortalık iyice karıştı. 
            Mustafakemalpaşa’nın geleceğini yakından ilgilendiren çok önemli bir konuda gerekli araştırmaları yapmayıp, Marzinç’i destekler gibi görünerek ÇED Raporu’nun alınmasında pay sahibi olduğu dile getirilen Fikret İlter, halkın büyük tepkisini çekerken hainlikle suçlanıyor. 
            Mustafakemalpaşa halkı, İlter’in Marzinç’çilerle işbirliği içinde hareket ettiği söylentilerinin çok önemli olduğunu dile getiriyor. Böyle bir davranışın Mustafakemalpaşa’ya ihanet olacağını belirten çevreciler, “Marzinç belasında en büyük rolü yöneticilere yanlış bilgi veren Fikret İlter oynadı. Görevini layıkıyla yerine getirmedi. Marzinç’le işbirliği içinde olduğu söylentileri midemizi bulandırıyor. Böyle bir durum hainlikle eşdeğerdir. Mustafakemalpaşa’ya ihanettir. Her şey açıkça ortadayken Fikret İlter nasıl oldu da olumlu görüş sunabildi? Bunu neye dayanarak yaptı? Yöneticileri neden yanlış yönlendirdi? Avanta mı aldı? Mustafakemalpaşa’yı utanılacak duruma düşürenler er geç cezalarını çekecektir. İlter, utanmadan bir de Belediye Başkanlığına aday oldu. Bu ne yüzsüzlüktür? Sorulması ve sorgulanması gereken çok konu var” dedi.
            Marzinç süreci her geçen gün farklı bir boyut alırken, OSB Müdürü Fikret İlter’in istifası istendi.
            Marzinç’le ilgili pis kokuların her geçen gün daha da artacağı kaydedildi.
Anlamlı afiş!
            Mustafakemalpaşa Sivil Toplum Platformu, ilçenin zehirli tesislerden kurtulmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Marzinç firmasının kurmak istediği, “Baca Tozu ve Tufal Geri Kazanım Tesisi”ne karşı onurlu bir mücadele başlatan Sivil Toplum Platformu, hazırladığı, “Mustafakemalpaşa’ya sahip çıkalım” konulu afişlerle vatandaşları uyarıyor.
            Mustafakemalpaşa’nın yanı sıra Karacabey’e de dağıtılan afişlerle çok sayıda vatandaşa ulaşılması amaçlanıyor. Afiş’te bu tesise, “DUR” denilmediği takdirde büyük felaketlerin yaşanacağı anlatılıyor.
            Tesisin kurulması halinde Mustafakemalpaşa’yı olduğu kadar çevresindeki ilçelere de önemli zararlar verecek felaketler şu şekilde sıralanıyor;
            “İnsan, hayvan ve bitkileri zehirleyerek ‘kansere’ yol açacak, İlçemizin kullandığı ‘su’ miktarı kadar onlar da kullanacak, Yıllık ’80.000 ton kömür’ yakarak çevremizi kirletecek, Her gün ilçemizin ürettiği ‘çöp’ kadar onlar da üretecek, ‘Sadece 121 kişi’ çalıştıracak (tüm tesis personeli sayısıdır), Bize ait olmayan ‘Demir Çelik Fabrikalarının küllerini’ ilçemizde bizi ‘zehirleyerek’ arıtacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.