Karacabey’den Çin zulmüne kınama

Karacabey Belediyesi, Temmuz ayı meclis toplantısı öncesinde Uygur Türklerine karşı uygulanan zulüm ve vahşeti kınadı.
Belediye Hizmet Binası önünde düzenlenen protestoda konuşan Başkan Ali Özkan, son yıllarda Müslümanlara karşı uygulanan işkencelere dikkat çekti. İslam coğrafyasında sistematik bir şekilde katliamlar yapıldığını belirten Başkan Ali Özkan, “Her anının kıymetli, her dakikasının paha biçilemez olduğunu bildiğimiz, bin aydan daha hayırlı olan, Kadir Gecesi’ni içinde barındıran mübarek Ramazan ayında yine içimiz buruk, yine gönlümüz hüzünlü, gözlerimiz buğulu.
Son yıllarda her Ramazan ayında, İslam coğrafyasında Müslümanları derinden yaralayan, kahreden zulümler bitmeden, tükenmeden artarak devam etmektedir.
Yıllardır özellikle Müslüman coğrafyalarda sistematik bir şekilde insanlara işkence ve zulüm yapılmaktadır. Bir bakıyorsunuz Gazze’de, bir bakıyorsunuz Arakan’da, bir bakıyorsunuz Suriye’de, Irak’ta, Cezayir’de ve bu yıl zulmün doruğa ulaştığı Doğu Türkistan’da Müslümanlar katlediliyor.
Yıllardır zalim Çin’in zulmü altında inim inim inleyen Müslüman Türk kardeşlerimiz sadece ve sadece oruç tuttukları için, namaz kıldıkları için gaddarca, hunharca ve alçakça işkence görüyor, hatta katlediliyorlar.
Dinlerini öğrenmeleri, oruç tutmaları, namaz kılmaları yasak. İnançlarını bırakın özgürce yaşamayı, gizlice dahi yaşayamıyorlar. Öz be öz Müslüman Türk olan bu kardeşlerimize maalesef dünyanın çoğu yerinden bırakın yardım gelmesini, gündeme bile gelemiyorlar. Ama biz bu kardeşlerimizi unutmadık ve unutmayacağız.
Türk milleti, özellikle son dönemde dünyanın değişik yerlerinde zulme uğrayan insanlara yaptığı yardım ve desteklerle göğsümüzü kabartıyor. Ancak şu kocaman dünyada elbette ki tek başına yeterli olmuyor.
Buradan bütün dünyaya seslenmek istiyoruz. Sadece inançları yüzünden zulüm gören bu insanları daha ne kadar görmezden geleceksiniz? Daha ne kadar duymazdan, bilmezden geleceksiniz? Üç maymunu oynayarak torunlarınıza nasıl bir tarih bırakacaksınız?
Zannediyor musunuz ki bu zulüm sizleri vurmayacak, sizlere ulaşmayacak. Eninde sonunda bu zulümler, katliamlar, soykırımlar sizleri tarih önünde utandıracak ve tarihe bu utançla geçeceksiniz.
Ey Birleşmiş Milletler, Ey medeni geçinen Avrupa ve Amerika, ey Ortadoğu’nun şatafatlı sofralarında iftar açan Arap ülkeleri, bu ateş bir gün sizi de yakar. Bu sessizliğiniz bir gün sizleri de boğar. Türk milleti, tüm tarih boyunca olduğu gibi zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya devam edecektir. Dünyanın birçok yanında olan zulümlerin her zaman karşısında olmaya devam edeceğiz.
Özellikle dünya gündemine gelemeyen Doğu Türkistan’daki yaşayan kardeşlerimiz için bu açıklamaları yapma gereği hissettik. Onların yalnız olmadığını, dualarımızda onlara yer verdiğimizi ve elimizden gelen maddi ve manevi yardımları eksik etmeyeceğimizi bilmelerini istedik. İnşallah bu zulüm bitecek ve zalimler yok olacak” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.