“Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır”

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Uygur Türkleri’ne yapılan işkence ve katliamlara karşı sessiz kalınmasını sert sözlerle eleştirdi.
Türkiye’de akıl tutulması yaşandığını dile getiren MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Arap Baharı’nda katledilen Müslümanlar için gösterilen tepkinin, Uygur Türkleri’ne karşı soykırım yapan Çin hükümetine gösterilmemesini eleştirdi.
“Arap Baharı’nda yaşanan olaylarda katledilenler Müslüman’dı da, Doğu Türkistan’da vahşice soykırıma uğrayanlar Müslüman değim mi?” diye sorgulayan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Görsel ve yazılı medyanın yanı sıra, yönetim erkininde bulunan görevlilerin de içinde bulunduğu çok geniş bir güruh, akıl tutulması yaşıyor. Medyada çok işlenmemesine karşın,
Uygur Türklerinin yaşadığı Doğu Türkistan’da, Çin hükümeti tarafından bir vahşet, bir katliam, bir soykırım yaşanıyor. Soykırımın yapılma nedeni ise burada yaşayan insanların Türk olmaları, daha da önemlisi Müslüman olmalarıdır. Yaşanan olayların tek nedeni budur.
Türkiye’de akıl tutulması yaşanıyor. Kuzey Afrika’da yaşanan Arap Baharı’nda ölen, katledilen Müslümanlar için her şehirde gıyabi cenaze namazları kılındı. Yürüyüşler yapıldı. Televizyonda programlar, açık oturumlar yapıldı. Makaleler yazıldı. Bunların büyük bir kısmı Karacabey’de de yapıldı. Devlet erkanı tarafından en yüksek düzeyde kınanarak duruş sergilendi. Arap Baharı sürecinde yaşanan vahşetin onlarca katı sadece Müslüman ve Türk oldukları için şuan Doğu Türkistan’da yaşanıyor, ancak ülkemizden, halkımızda çıt ses çıkmıyor.
Arap Baharı’nda yaşanan olaylarda vahşice katledilenler Müslüman’dı da, Doğu Türkistan’da vahşice soykırıma uğrayanlar Müslüman değim mi? Zaten tek neden Müslüman olmaları değim mi? Neden çıt ses çıkmıyor? ‘Men Türk, sen Türk’ diyen insanların yaşadığı dramdan, vahşetten, soykırımdan, katliamdan bahsediyoruz.
Yaklaşık 3 yıldır, bizim ‘kendi iç sorunları’ dememize rağmen, sınır sorunumuz olma haline gelen Suriye politikasından başka bir şey yok gündemde. Yazılı ve görsel medyada hep aynı konu işleniyor. Bu kadar mı kendimizle, kendi soyumuzla, kendi inancımıza sahip insanlar ile problem yaşar ve de aslını inkar eder hale geldik? Ne zaman, nasıl, hangi zaman zarfında bu hale geldik?
Kendini Türk hisseden, kendini ‘Müslümanım’ diye tarif edenlerin titreyip kendine gelme vakti geldi de, geçiyor.
Her vatandaşın bu yaşanan vahşet, katliam ve soykırım karşısında tepkisini göstermesini yanında, devlet erkanında görev yapan yönetim erkinin de bu konu en yüksek seviyede acilen yaptırımlar uygulaması gerekmektedir. En azından etrafımızı saran yiyeceğinden, giyeceğine, zücaciyesinden, tuhafiyesine, ekipmanından, hırdavatına kadar bütün Çin malları ithalatına kota uygulanabilir.
Bu konuda bir duruş sergilemek için Müslüman veya Türk olmak şart değildir. İnsan olmak yeterlidir.
Peygamberimizin hadisi şerifinde dediği gibi, ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.